• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan odličan: "Pali" prvi golovi, pao i Šahjor!

Autor mondo.rs

Posle dva minimalna poraza, crno-beli su zabeležili prvu pobedu u Antaliji. Pogledajte golove.

 Partizan odličan: "Pali" prvi golovi, pao i Šahjor! Izvor: MONDO/V. Sukdolak

/od reportera Monda iz Antalije/

Posle dva minimalna poraza, fudbaleri Partizana nadali su se prvom golu na pripremama u Antaliji!

Ispostavilo se da su protiv najozbiljnijeg rivala do sada postigli dva, primili nijedan, trenera učinili zadovoljnim i, na kraju, zabeležili pobedu koja će svakako podići samopouzdanje i radni elan svih u crno-belom taboru:

Partizan - Šahtjor 2:0 (2:0) ove nedelje popodne u Beleku!

Pogledajte golove ekskluzivno na našem portalu.


PARTIZANU JE TEŠKO, VOLIM GA

Semafor:

1:0 - Nikolić (9)

2:0 - Šćekić (39)

Meč, koji je uživo prenosila TV Arenasport, odlično je vodila Nijazi Toksan iz Turske, momci koje su na teren slali treneri Zoran Mirković i Paulo Fonseka igrali su otvoren, borben, ali korektan fudbal, izostali su grubi startovi, laktovi i teške reči karakteristične za ovakve kontrolne utakmice u periodu najžešćih treninga, a kada se sve sagleda - crno-belima je pripalo prvo, narandžasto-crnima drugo poluvreme.

Zanimljivo, shodno dogovoru dvojice šefova struke, u prvih 45 minuta igralo se zvaničnom loptom ukrajinske Premijer lige, u nastavku srpske Superlige.

Povratnik na gol, Vladimir Stojković, zabeležio je četiri-pet značajnih intervencija, naročito u nastavku, kada se Mirkovićev sastav odlučio za zonsku odbranu gola i igru na kontra napad. Dva puta u drugom poluvremenu takav pristup umalo je doneo Partizanu treći pogodak na meču, ali je udarac Zorana Tošića sa desetak metara izblokiran u poslednji čas, nakon čega je Gabrijel Enake lošim dodavanjem prema Rikardu Gomešu urpskao kontru 3 na 3 u nadoknadi vremena.

KASA PUNA, ILIEV U ŠOKU

I ovu utakmicu crno-belih na pripremama prenosi TV Arenasport, a po završetku meča na Mondu vas očekuju golovi, šanse, izjave, komentari... Ostanite uz naš portal.

Ono što će, svakako, najviše obradovati partizanovce su golovi Nemanje Nikolića i Aleksandra Šćekića iz prvih 45 minuta, kada je Mirkovićev tim delovao autoritativno, dominantno i konkretno na terenu. Igrao se 9. minut kada je beogradski sastav poveo iz jednostavne akcije, sa levog boka je centrirao Nemanja G. Miletić, a njegov imenjak Nikolić prvim dodirom umirio loptu i zatim je samo ćušnuo u mrežu, pored istrčalog Andrija Pjatova.

Reprezentativac Ukrajine savladan je i u 39. minutu, kada je Partizan pametnim presingom na sredini terena izdejstvovao grešku odbrane "rudara" u crvenoj zoni, Nikolić je osvojio loptu i odmah odigrao do Šćekića, koji je sa 14-15 metara iskosa sa leve strane hladnokrvno plasirao loptu u mrežu i povisio na 2:0.

KAKO SE POSTAJE "KRALJ BEOGRADA"

Nakon što u prvih 180 minuta u Turskoj nije uspeo da postigne gol, samim tim ni pobedi Slovan iz Libereca i Krakoviju iz Krakova, Partizan se danas nadao bar pogotku u proveri sa evidentno najozbiljnijim rivalom, čiji je trener Paulo Fonseka izveo mahom postavu sa kojom su "rudari" prošle jeseni nastupali u Ligi šampiona.

Zbog povreda van stroja su ostali Danilo Pantić i Đorđe Ivanović.

Pogledajte najzanimljivije detalje sa prve dve utakmice u Turskoj, u kojima su crno-beli doživeli minimalne poraze od Čeha i Poljaka.

Partizan - Slovan 0:1
Izvor: TV Partizan


IZ MINUTA U MINUT

Kraj utakmice: Odlično izdanje crno-belih i pobeda važna za samopouzdanje.

93' KONTRA - ostaje 2:0 za Partizan! Otvorila se šansa crno-belima da pogode i treći put posle lopte koju su osvojili na svojoj polovini, "sevnula" je kontra, Rikardo odigrao na stranu za Enakea, ovaj usprintao u kazneni prostor i pokušao da vrati loptu centarforu po zemlji, ali je odigrao unazad.

91' ŠANSA - Kovalenko umalo neprecizan! Lepu akciju odigrali su Ukrajinci u nadoknadi vremena, malo centaršut, malo glavomet i na kraju volej Kovalenka sa desetak metara koji je "prozujao" pored leve Stojkovićeve stative. Bio bi to zaista lep pogodak...

89' Rikardo je "zaspao" i taman toliko zakasnio na neočekivanu loptu koju je dobio sa desnog krila, nakon što je Stepanenko kiksnuo i izgubio posed u crvenoj zoni. Centimetri su nedostajali napadaču sa Zelenortskih Ostrva.

81' ŠANSA - Stojković, još jednom! Golman Partizana "skinuo" je Kovalenku opasnu parabolu sa ivice šesnaesterca i zaslužio aplauze saigrača. Iskusni golman požalio se na povredu početkom drugog poluvremena utakmice sa Slovanom, kada ga je zamenio Kljajić. Stojković, potom, nije nastupio ni protiv Krakovije, a danas je u nekoliko navrata potvrdio da će ostati jedan od najjačih aduta crno-belih u nastavku sezone.

78' ŠANSA - umalo 3:0! Na priliku Šahtjora u 67. minutu, Partizan je odgovorio odličnom akcijom i opasnim udarcem još "suvog" Tošića, ali je omaleni dribler izblokiran u situaciji kada je lopta već bila "viđena" u mreži. "Bambi" je ušao u igru pet minuta pre toga umesto Zakarića i odmah se našao u odličnoj šansi za pogodak.

77' Retko se viđa, čak i na pripremama, da trener izvede igrača kog je uveo sa klupe pre toga i najčešće je razlog povreda, tek povremeno ljutnja trenera zbog neadekvatnog odnosa rezerviste prema igri. U slučaju Bosića, kog je u 77. minutu zamenio Enake, radi se o umoru. On se naknadno priključio pripremama crno-belih, očigledno je da nije dovoljno spreman.

69' Aplauzi strelcu Nikoliću, jednom od najboljih danas na terenu, a aplauzi i Rikardu, koji će odigrati prve minute ove zime na pripremama, posle izlaska iz neugodne povrede.

67' ŠANSA - ostaje 2:0 za Partizan! Ukrajinci pojačavaju pritisak, ali su crno-beli defanzivci u dva navrata požrtvovanim intervencijama olakšali posao Stojkoviću, možda i sprečili pogodak. Prvo je Valijente klizećim startom izblokirao udarac Moraeša sa desetak metara, par sekundi kasnije i Miletić je telom zaustavio pokušaj Tajsona iz "popravnog". Bilo je gusto.

65' "Bata" povlači i četvrti potez - Đerlek umesto Kosovića.

60' Posle 15 minuta igre u drugom delu uočljivo je da su crno-beli posvećeni odbrani, kretnjama bez lopte, ali i spremni da svaku grešku rivala u dodavanju kazne kontra napadom. Odbrana Partizana, za sada, deluje sigurno.

56' Prvu šansu u nastavku imali su Ukrajinci, ali je budni Stojković pratio akciju po desnoj strani, izašao sa crte na vreme, "skratio ugao" i zbaležio treću dobru intervenciju na meču.

46' Počelo je drugo poluvreme sa četiri nova lica na terenu, tri izmene napravio je Zoran Mirković (Šehović, Georgijević i Bosić umesto N. G. Miletića, Šćekića i Stevanovića), jednu Paulo Fonseka (Solomon umesto Marlosa).

Prvo poluvreme: Odlična igra Partizana, protiv definitivno najjačeg protivnika na pripremama. Ohrabrujuće izdanje cele ekipe Zorana Mirkovića.

Pogledajte "hajlajtse" iz prvih 45 minuta:


38' GOOOL - 2:0, Aleksandar Šćekić! Partizan je osvojio loptu ispred šesnaesterca Šahtjora, posle greške odbrane. Odlični Nikolić odložio je loptu za Šćekića, koji je rutinski zatresao mrežu sa 14-15 metara iskosa sa leve strane.

36' Još jedna dobra intervencija koncentrisanog Stojkovića.

34' Šansa za Šahtjor. Levi bek Ismaili je u 34. minutu dobio loptu sa desne strane, bio je sam ispred Stojkovića, ali mu je golman Partizana "skinuo zicer".

25' Opasan pokušaj Zakarića. Njegova "žabica" je zakačila nekog od igrača Šahtjora, samo korner za Partizan.

8' GOOOL - 1:0, Nemanja Nikolić! Partizan je poveo iz jednostavne akcije, sa levog boka je centrirao Nemanja G. Miletić, a njegov imenjak prvim dodirom umirio loptu i zatim je samo ćušnuo u mrežu, pored istrčalog Pjatova.

7' Šahtjor, koji igra praktično u najjačem sastavu, prvi je uputio udarac ka golu. Žunior Moraeš je sa 16 metara tukao pored stative.


%MCEPASTEBIN%

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC