• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Deseta, Ole!

Autor mondo.rs

Teško da su i najoptimističniji navijači Mančester junajteda mislili da će Ole Gunar Solskjer, sa ekipom koja je "štucala" kod Žozea Murinja, biti neporažen u prvih deset utakmica na klupi tima s "Old Traforda". I još devet pobeda!

Sedam pobeda u osam utakmica Premijer lige ostvario je Ole Gunar Solskjer sa Junajtedom, ali je to tek ovog vikenda bilo dovoljno da "skoče" za jednu poziciju na tabeli!

Mančester junajted, koji je od decembra bio na poziciji "broj šest" što je zanimljivo bila i najbolja na kojoj su se našli u aktuelnoj sezoni, morao je da upiše 22 od moguća 24 naredna boda da bi preskočio Arsenal kome sada "beže" bod pošto su oni poraženi u duelu sa Mančester sitijem (3:1).

Ujedno, Ole je završio i deseti meč bez poraza u svim takmičenjima - uz ostvarenih devet pobeda, što teško da je iko očekivao kad je izabran za naslednika Murinja.

LESTER - MANČESTER JUNAJTED 0:1 (0:1)

Jedini pogodak na "King Pauer" stadionu postigao je sve bolji Markus Rašford već u devetom minutu, kada ga je na sjajan način proigrao, takođe sve bolji, Pol Pogba.

Englez je tako postigao deveti gol u sezoni, već šesti od dolaska Soslkjera na klupu "crvenih đavola", a možda još drastičniji napredak je u igri najskupljeg igrača Mančester junajteda koji je sve češće zadužen za golove svog tima.


Pogba je od odlaska Murinja upisao čak šest golova i pet asistencija, a uz osmeh koji je on označio kao ključnu razliku u promeni mentaliteta tima, jasno je u kome je bio problem.

Nemanja Matić je odigrao čitav meč za Junajted i imao mnogo sreće da ne bude isključen pošto je u prvom poluvremenu napravio faul nad Pereirom u kontri i zaslužio žuti karton, da bi u nastavku imao još nekoliko neopreznih startova, ali mu je Majk Din oprostio.

Vredi napomenuti i da je drugo poluvreme pripalo Lesteru koji je u 94. minutu preko Megvajera mogao i do boda, ali za razliku od meča godinu dana ranije - sada je promašio.

Tada je Žoze Murinjo bio na klupi Junajteda i očekivano bio je besan na svoje igrače koji su dopustili izjednačenje u tako kasnoj fazi meča (2:2), ali čini se da je oko Olea Gunara Solskjera drugačija "aura" koja za sada donosi samo pozitivno ekipi.

PAROVI 25. KOLA:

Totenhem - Njukasl 1:0 (0:0)
/Son 83/

Brajton - Votford 0:0

Barnli - Sautempton 1:1 (0:0)
/Barns 94'p - Redmond 55'/

Čelsi - Hadersfild 5:0 (2:0)
/Iguain 16', 69', Azar 46'p, 66', Luiz 86'/

Kristal palas - Fulam 2:0 (1:0)
/Milivojević 25'p, Šlup 87'/

Everton - Vulverhempton 1:3 (1:2)
/Andre Gomes 27' - Ruben Neves 7'p, Himenez 45', Dendonker 66'/

Kardif - Bornmut 2:0 (1:0)
/Rid 5p, 48/

nedelja

Lester - Mančester junajted 0:1 (0:1)
/Rašford 9/

Mančester siti - Arsenal 3:1 (2:1)
/Aguero 1, 44, 61 - Košćelni 11/

ponedeljak

Vest Hem - Liverpul 21.00

Tabela: Liverpul (-1) 61, Mančester siti 59, Totenhem 57, Čelsi 50, Mančester junajted 48, Arsenal 47, Vulverhempton 38, Votford 34, Everton 33, Bornmut 33, Lester 32, Vest Hem (-1) 31, Brajton 27, Kristal Palas 26, Njukasl 24, Sautempton 24, Barnli 25, Kardif 22, Fulam 17, Hadersfild 11.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC