• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Desete pobjede Lacija i Atalante

Autor mondo.ba

"Lacijali" su minimalno slavili na gostovanju kod Frozinonea (0:1), pretposljednjeg tima Serije A, kojom su podgrijali nadu da mogu i do plasmana u Ligu šampiona. Identičnim rezultatom slavila i Atalanta na Sardiniji.

  Poslije plasmana u polufinale Kupa Italije i to nakon boljeg izvođenja penala protiv Intera na "Meaci", rimski tim je na gostovanju u Frozinoneu prekinuo negativni niz od dva vezana poraza i u Seriji A.

Na susretu na stadionu "Benito Stirpe", nebesko-plavi nisu briljirali, ali su stigli do jubilarne 10. prvenstvene pobjede zahvaljujući pogotku Ekvadorca Felipea Kaiseda.

Taj "minimalac" bio je dovoljan za šestu poziciju na tabeli i do kraja sezone imaju realne šansama čak i za plasman u Ligu šampiona.

Tim Simonea Inzagija, za koji u ponedjeljak uveče nije nastupio srpski reprezentativac Sergej Milinković Savić zbog kartona, bio je bolji rival većim dijelom utakmice i zasluženo stigao do sva tri boda.

A moglo je da bude i drugačije da je VAR potvrdio odluku Mikaela Fabrija iz 26. minuta da dosudi jedanaesterac nakon što je Bastos vukao za dres protivnika. Ipak, nakon pregledanog snimka sudija je promijenio mišljenje i poništio odluku o penalu za Frozinone.

Deset minuta kasnije, Lacio je poveo - Luis Alberto je uputio prizemnu asistenciju do Felipe Kaiseda, koji je ljevicom "pocijepao" mrežu domaćina - 0:1.

Posljednjih 25 minuta i sudijsku nadoknadu vremena u dresu Lacija zaigrao je i Senad Lulić, nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine.

U nastavku, gosti sa "Olimpika" su ponovo imali više od igre, ali bez izrazitih prilika za pogotke, da bi u finišu domaćin mogao do izjednačenja da je prisebnije šutirao 19-godišnji Andrea Binamonti.

Ipak, njegov šut zavšrio je iznad prečke u 85. minutu pa je Frozinone upisao i 13. ovosezonski poraz i predstoji mu grčevita borba za opstanak s obzirom da se nalazi na pretposljednjem mjestu na tabeli šampionata Italije.

Gostujući trijumf zabilježili su i fudbaleri Atalante, koji su u posljednjem meču 22. kola slavili protiv Kaljarija na Saradiniji rezultatom 0:1 (0:0).

Zbog bolje gol-razlike su potisnuli Lacio i Romu, koji takođe imaju po 35 bodova i biće vrlo zanimljivo do kraja sezone u bici za plasman u elitno evropsko takmičenje s obzirom da u ovom trenutku, kvalifikacije za Ligu šampiona drži Milan sa bodom više.

Gol odluke u Kaljariju pao je u 50. minutu nakon što je centrirao Timoti Kastanjem, a na drugoj stativi najviše skočio Hans Hatebor i pogodio mrežu - 0:1.

U sudijskoj nadoknadi vremena, tim iz Bergama je spasila prečka nakon što je poslije kornera glavom šutirao Alesandro Deiola, pa je poput Lacija nešto ranije, upisao 10. pobjedu u sezoni.

S druge strane, ovo je Kaljariju bio deveti poraz, drugi pred svojim navijačima.

SERIJA A - 22. KOLO:

Frozinone - Lacio 0:1 (0:1)
/Kaisedo 36/

Kaljari - Atalanta 0:1 (0:0)
/Hatebor 50/

Nedjelja: 

SPAL - Torino 0:0

Udineze - Fiorentina 1:1 (0:0)
/Fernandeš 65 - Behrami 56/

Đenova - Sasuolo 1:1 (1:1)
/Sanabrija 41 - Đuričić 28/

Inter - Bolonja 0:1 (0:1)
/Santander 32/

Roma - Milan 1:1 (0:1)
/Zanjolo 46 - Pjontek 26/

Odigrano u subotu:

Empoli - Kjevo 2:2 (1:2)
/Kaputo 45+2, 52 - Đakerini 31, Stepinski 45+1/

Napoli - Sampdorija 3:0 (2:0)
/Milik 25, Insinje 26, Verdi 89 pen/

Juventus - Parma 3:3 (1:0)
/Ronaldo 36, 66, Rugani 62 - Barila 64, Žervinjo 74, 90+3/

TABELA: Juventus 60, Napoli 51, Inter 40, Milan 36, Atalanta 35, Roma 35, Lacio 35, Sampdorija 33, Torino 31, Fiorentina 31, Sasuolo 30, Parma 29, Đenova 24, SPAL 22, Kaljari 21, Udineze 19, Empoli 18, Bolonja 17, Frozinone 13, Kjevo 9*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC