• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Dokazaćemo da smo bolji

Trener Stanojević i kapiten Krstajić nemaju dilemu da će Partizan savladati Pjunik u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

 PARTIZAN: Dokazaćemo da smo bolji Izvor: MONDO

Partizan osmi put kreće u pohod na Ligu šampiona. Od 1997. kada je prvi put poslije skidanja sankcija naišao na Kroaciju do prošle godine kada ga je eliminisao Apoel, samo je jednom ostvario cilj - član krem društva bio je 2003.

Takođe, samo je jednom ispadao na startu kvalifikacija, upravo od Kroacije.

Sada mu je rival Pjunik, devetostruki uzastopni šampion Jermenije, koji je prošlog ljeta odolio baš zagrebačkom Dinamu (0:0) u prvom meču u Jerevanu. Međutim, u revanšu hrvatski prvak je na Maksimiru bio ubjedljiv - 3:0.

Pjunik je od sezone 2002/03 stalni učesnik kvalifikacija za Ligu šampiona. Osim prošle godine, još tri puta je ispadao već u prvoj rundi, od Anortozisa, Šerifa i Hake. Četiri puta je rušio prve prepreke (Deri siti, Pobeda Prilep, KR Rejkjavik i Tampere), ali je svaki put ostajao kod druge (Šahtjor dva puta, CSKA Sofija, Dinamo Kijev).

"Vrlo ozbiljno smo shvatili Pjunik. Radi se o ekipi koja dobro igra u napadu, a pritom je i devet godina uzastopno prvak Jermenije. Ipak, mi smo apsolutni favoriti, kvalitetnija smo ekipa i nemam dilemu da ćemo to pokazati i na terenu", rekao je trener Partizana, Aleksandar Stanojević.

Šef stručnog štaba crno-bijelih rekao je da ne želi da se u ekipi stvara euforija pred početak nove sezone u evropskim takmičenjima.

"Naravno da nam je cilj plasman u Ligu šampiona, Partizan uvijek ima velike ambicije. Šta god da se desi, moramo mirno da sagledamo stvari. Idemo korak po korak, bez euforije i velikih obećanja".

Stanojević je u ponedjeljak izjavio da bi odmah "potpisao 1:0 za Partizan", ali dan kasnije na konferenciji za novinare izbjegao je da se bavi špekulacijama oko rezultata.

"Pripremili smo se za dve utakmice. Bez obzira koji će rezultat biti u prvoj, crtu podvlačimo tek poslije revanša. Sve ćemo uraditi da u srijedu ostvarimo povoljan rezultat kako bi bili mirniji pred revanš u Jermeniji".

Stanojević je ponovio da će Radosav Petrović biti u sastavu, jer se sa Mundijala vratio spreman i pun samopouzdanja.

"Svaki protivnik je težak. Moramo da odigramo skoncentrisano svih 90 minuta. Mislim da ćemo dobro odraditi posao", kratak i jasan bio je kapiten Partizana, Mladen Krstajić.

Utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Partizana i Pjunika igraće se loptom "Džabulani", koju su koristile ekipe na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Duel srpskog i jermenskog šampiona počinje u 20.45 na stadionu u Humskoj.

(MONDO, Beta, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC