• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ (kvalifikacije): Katastrofa Želje u Tel Avivu!

Sarajevski Željezničar do nogu je potučen u Tel Avivu od Hapoela (5:0) u prvom meču drugog pretkola Lige šampiona!

 LŠ (kvalifikacije): Katastrofa Želje u Tel Avivu! Izvor: MONDO

Prvak Izraela "izbušio" je u utorak na "Blumfild" stadionu mrežu šampiona Bosne i Hercegovine, a najzaslužniji za debakl gostiju bio je Maran Lala, trostruki strijelac.

Svi golovi pali su u prvom poluvremenu, a pored tvorca het-trika, mrežu Želje pogodio je Josi Šivon, ali i Mirsad Bešlija!

Ono što je priželjkivao trener Izraelaca Eli Gutman da njegov tim brzo stigne do vođstva desilo se već u 10. minutu utakmice.

Gil Vermut je odlično probio lijevu stranu i uputio povratnu loptu, Josi Šivon je petom prebacio, a za egzekuciju se sa sedam osam metara pobrinuo Maran Lala, pogodivši donji desni ugao gola Ibrahima Šehića - 1:0.

Već u narednom napadu moglo je biti 2:0, ali je Itar Šeterov udarac sa dvadesetak metara ukrotio čuvar mreže Sarajlija.

Ipak, nije mogao ništa u 12. minutu, kada je sijevnuo novi projektil, Šehić kratko uspio da odbrani, a na odbijenu loptu natrčao Josi Šivon i zakucao je u mrežu - 2:0!

Odbrana prvaka BiH djelovala je kao razbijena vojska i duvalo je na sve strane, a šlag na katastrofalnu partiju zadnje linije stavio je Bešlija autogolom u 27. minutu!

Poigravali su se Izraelci, posebno odlični Lala, koji je samo tri minuta kasnije postigao četvrti gol (4:0), da bi Vermut poslije "slaloma" u 37. minutu zaradio jedanaesterac!

Ipak, Šehić je odbranio penal kapitenu Validu Badiru, ali nije mogao ništa već u narednom napadu koji je sa 16 metara završio Lala, kompletiravši "het-trik"!

Doduše uz malu pomoć nekog od defanzivaca Želje, koga je pogodila lopta i promijenila smjer - 5:0!



Izabranici Amara Osima u prvom dijelu nisu pokazali apsolutno ništa, potučeni su do nogu! Prvi udarac prema golu Hapoela, Željo je uputio preko Srđana Savića u 45. minutu, ali je rezervni golman Galil Ben-Šanan rutinski ukrotio njegov udarac.

U nastavku manje-više ista slika. Hapoel je napadao ali "pod ručnom", a Željezničar se branio. Za razliku od prvog poluvremena, mnogo bolje. Istina, bilo je i u drugih 45 minuta sijaset prilika pred golom prvaka BiH, ali se Šehićeva mreža više nije tresla.

Iako su popili "petardu", slobodno se može reći da je Željo u Tel Avivu još i dobro prošao!
Revanš utakmica igra se naredne srijede na "Koševu", ali kristalno je jasno da "plava lokomotiva" neće igrati treće pretkolo elitnog takmičenja.

HAPOEL: Ben Šanan, Da Silva (od 65. Fransman), Kende, Badir, Ben Dajan, Šivon (od 74. Mare), Vermut, Zehavi, Lala, Avihaj, Šehter. Trener: Eli Gutman.

ŽELJEZNIČAR: Šehić, Stanić, Bogičević, Mešić, Radovanović, Savić, Ćulum (od 46. Švraka), M. Bešlija, Zeba (od 46. Gančev), Višća, Popović (od 88. Rovčanin). Trener: Amar Osim.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC