• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nekad u Palermu, danas u banjalučkom Želji!

Autor mondo.ba

Nekadašnji mladi reprezentativac Srbije pojačao prvoligaša Srpske sa "Predgrađa".

Banjalučki prvoligaš Željezničar dobio je veliko pojačanje u odbrani.

Naime, ugovor sa četom sa "Predgrađa" potpisao je Milan Milanović, 27-godišnji defanzivac, koji je veliki dio svoje karijere proveo u Italiji, gdje je bio član Palerma, Sijene, Vićence, Askolija, a posljednji klub bila mu je Piza, sa kojom je saradnju okončao u ljeto 2017. godine i od tada je bio slobodan igrač.

Fudbaler koji je prošao sve omladinske selekcije reprezentacije Srbije, te nastupao za mlade timove Zemuna i Crvene zvezde, sa 17 godina potpisao je ugovor sa moskovskom Lokomotivom, a nakon tri godine provedene u Rusiji, fudbalski put odveo ga je na Apenine, gdje je dogovorio saradnju sa Palermom.

Dugi niz godina nastupao je u Seriji B, dok je u Seriji A odigrao pet mečeva, od čega su najzvučniji bili oni protiv Juventusa i Napolija.

Ipak, fudbaler rođen u Kosovskoj Mitrovici 1991. godine već više od godinu i po bio je bez kluba, a svi u Željezničaru nadaju se da će iskusni štoper biti veliko pojačanje za klub koji nastoji da se plasira u Ligu za prvaka Republike Srpske.

"Izuzetno sam srećan što je jedan ovakav igrač stigao u naš tim", rekao je za "Glas Srpske" Zoran Ćurguz, trener banjalučkih "plavih".

"Dobijamo zaista mnogo. Riječ je o odličnom, školovanom igraču, jer samo takvi stignu do Serije A. Sa Milanovićem ćemo sigurno mnogo lakše ispuniti zacrtani cilj, a to je plasman među šest najboljih, odnosno u Ligu za šampiona, čime bismo definitivno obezbijedili opstanak", naglasio je Ćurguz.

Poznato je da većinu sastava Željezničara čine golobradi mladići, koji će imati dosta toga da nauče od Milanovića.

"To je možda i najveći plus njegovog angažovanja, jer će naši klinci imati od koga da uče. Nivo fudbala na kojem je on bio je neuporediv sa našim prilikama, pa će svaki trening i utakmica sa njim na terenu biti privilegija za moje momke. Siguran sam da će to iskoristiti na najbolji način", poručio je strateg trenutno četvrtoplasirane ekipe Prve lige Republike Srpske.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC