• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stameni iskeširao za četiri "Džabulanija"

"Znam da je oko 140 evra za jednu loptu previše za nekoga ko toliko zaradi za mjesec dana, ali moram da ulažem u sebe", kaže golman Crvene zvezde.

 Stameni iskeširao za četiri "Džabulanija" Izvor: MONDO

Da bi se što bolje upoznao sa tim prokletim "džabulanijem", koji je upropastio mnoge golmane (i reprezentacije) na Mundijalu, čuvar mreže Crvene zvezde Saša Stamenković iskeširao je 56.000 dinara (560 evra) za četiri primjerka čudnovate lopte.

Jer, nije nemoguće da crveno-bijeli tokom kvalifikacija za Ligu Evrope nalete baš na ekipu, koja kao domaćin igra sa loptom specijalno dizajniranom za FIFA Svjetsko prvenstvo.

Partner FIFA je "Adidas", kreator kontroverzne lopte, dok je tehnički partner Crvene zvezde "Najk", tako da zvezdaši treniraju i igraju sa loptama te firme. A, da postoji razlika, postoji...

"Golmani u Južnoj Africi su primali čudne golove, ne zato što su loši, već zbog lopte. 'Džabulani' ima nepravilnu putanju, a pošto postoji mogućnost da se sretnemo sa ekipama koje igraju sa tom loptom, razmišljao sam unaprijed. Vježbaćemo sa njima u Sloveniji kako bismo se navikli", kaže Stameni i dodaje:

"Znam da je 14.000 dinara za jednu loptu nekome mnogo, da ljudi cio mjesec rade za te pare, ali moram da ulažem u sebe. Ne želim sutra da budem iznenađen", dodaje Stamenković, koji se u Čikagu uvjerio u čudnovatost "Džabulanija".

"Igrali smo sa tom loptom u Čikagu i sa Domžalama u Sloveniji na pripremama. Na zagrijavanju nisam mogao da je uhvatim! Tada sam došao na ideju da kupim četiri lopte, jer sa toliko vježbamo na treninzima", objasnio je Stamenković u razgovoru za "Sportski žurnal".

Ako ne prije, "Džabulani" će Stamenkovića najvjerovatnije sačekati u derbiju na stadionu Partizana, jer su crno-bijeli od ove sezone u dresovima "Adidasa".

Trener golmana Crvene zvezde Srđan Maksimović kaže da inovacija tipa "Džabulanija" ništa dobro nije donijela Mundijalu. Golova nije bilo...

"Golmani su imali problem, ali i napadači isto tako... Promašivali su iz situacija iz kojih su ranije obično pogađali. Lopta zbog svojih svostava jednostavno nije išla tamo gdje su igrači željeli", kaže Maksimović.

Stamenkovića je obradovao povratak Ognjena Koromana u Crvenu zvezdu, za kojeg kaže da je "najbolji igrač sa kojim je igrao". Takođe, raduje se što je u timu i Duško Tošić. Upravo sa njim, Stameni je cimer.

Ima li veze to što su obojica u vezama sa estradnim zvijezdama? Duško u braku sa Jelenom Karleušom, dok je Sašina djevojka Silvija Nedeljković...

"Tošić mi je stari drug, znamo se još od Olimpijskih igara u Atini. Dakle, mnogo prije nego što sam upoznao Silviju", kaže Stamenković.

U Pohorje sa ekipom je doputovao i Brazilac Aleks Dionisio De Karvaljo Žunior, 24-godišnji napadač iz portugalskog drugoligaša Framundea.

On će narednih dana pokušati da se nametne treneru Ratku Dostaniću, koji takođe očekuje dolazak izvjesnog napadača iz Konga, koji je visok 195 centimetara i čije se ime drži u tajnosti.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC