• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSS: Klubovi tražite pomoć za stadione

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić ponovio je poziv klubovima da se prijave na poziv za rekonstrukciju stadiona.

 FSS: Klubovi tražite pomoć za stadione Izvor: MONDO

Dugo čekani projekat rekonstrukcije stadiona u Srbiji koji su nedavno objavili Vlada Srbije i Fudbalski savez Srbije nalazi se u punom jeku.

"Prijavili su se do sada Užice, Čačak, Zaječar, Subotica i Jagodina, očekujemo da to uskoro urade Niš i Kragujevac", rekao je Karadžić, prenosi sajt FSS.

On je istakao da ova šansa ne smije da bude propuštena i stoga je ponovio apel klubovima i lokalnim samoupravama da se se prijave za renoviranje stadiona i tako "podignu srpski fudbal na evropski nivo".

"Godinama se nije ulagalo u infrastrukturu, sada je čas da iskoristimo trenutak i podršku koju je obećala Vlada Srbije", naglasio je Karadžić.

Većina stadiona u Srbiji je u očajnom stanju, a pogotovo to važi za neke klubove i gradove koji su u neka srećnija vremena važili za fudbalske centre, poput niškog Radničkog.

Na sjednici Odbora za hitna pitanja FSS 1. jula bilo je riječi i o konkursu koji će raspisati država a kojim će se značajna sredstva iz budžeta prenijeti na rekonstrukciju stadiona.

FSS je tada apelovao na lokalne samouprave i fudbalske klubove da ne propuste priliku i da kandiduju sopstvene projekte u skladu sa zahtjevima iz javnog konkursa.

Rok za podnošenje projekata je 1. oktobar 2010. godine. Uslovi su veoma povoljni, a u najkraćem svode se na sljedeće:

1. Deset odsto od ukupne vrijednosti projekta uplatiće Vlada Srbije iz predviđenog budžeta za 2010/11. godinu.

2. Deset odsto od ukupne vrijednosti projekta uplatiće predstavnici lokalne samouprave pod čijom se ingerencijom nalaze grad i klub koji podnose projekat, a iz predviđenog budžeta za 2010/11. godinu.

3. Preostalih 80 odsto vrijednosti projekta (sa PDV-om) biće finansirano od strane domaćih poslovnih banaka. Sredstva obezbijeđena iz kredita poslovnih banaka otplaćuju se od strane Republike Srbije i jedinica lokalne samouprave u odnosu 50:50 odsto. Ročnost kredita je pet godina sa jednom godinom perioda početka i kamatnom stopom koja je jednaka referentnoj kamatnoj stopi Narodne banke Srbije uvećanoj za 2,5 odsto.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC