• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan stekao kapital, mogao i veći

Partizan pobijedio Pjunik 3:1 (2:1) i završio veliki dio posla pred revanš naredne nedelje u Jermeniji.

 Partizan stekao kapital, mogao i veći Izvor: MONDO

Partizan je stvorio kapitalnu prednost u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona savladavši Pjunik u Beogradu 3:1 (2:1).

Crno-bijeli su poveli golom Nemanje Tomića u 29. minutu, odmah zatim izjednačio je Artak Jerdigaran. Moreira se u posljednjim trenucima prvog poluvremena pobrinuo da domaćin na odmor ode sa prednošću, a Kleo je u 59. minutu postavio konačan rezultat.

Sve osim plasmana Partizana u narednu rundu bila bi senzacija. Ne samo zbog pobjede od 3:1 već i zbog utiska da je šampion Srbije daleko kvalitetniji od devetostrukog uzastopnog prvaka Jermenije.

Revanš je na programu za nedjelju dana u Jerevanu.

Trener Aleksandar Stanojević i njegovi izabranici prihvatali su ulogu favorita prije početka meča i od prvog minuta je bilo jasno da žele što prije da je opravdaju.

Kako Stanojević i priželjkuje, igrali su crno-bijeli dobro u fazi napada, na momente i dopadljivo, stvarali su šanse, ali ih i promašivali.

Međutim, već tada je bilo očigledno da igra u fazi odbrane nije na nivou igre u ofanzivi. To se najbolje vidjelo u 30. minutu kada su gosti izjednačili.

Svi u Humskoj 1 su željeli pobjedu bez primljenog gola, a primili su ga. Ipak, u nastavku su stigli do zadovoljavajuće prednosti.

Treba ipak imati na umu da su među 11 startera Partizana bila trojica novajlija u odnosu na prošlu sezonu. Preciznije, našla su se dvojica povratnika, Ivan Stevanović i golman Radiša Ilić, kao i mladi Marko Šćepović. U drugom poluvremenu je na teren ušao još jedan povratnik u crno-bijelo jato, Miloš Bogunović.

Pored Šćepovića, debitant na evropskoj sceni je bio i Aleksandar Lazevski...

U svakom slučaju, crno-bijeli mogu, bez kurtoazije, da željno iščekuju žrijeb, koji će im u petak dodijeliti mogućeg narednog rivala ako u Jerevanu "odbrane" prednost protiv Pjunika.

GOL, GOL, GOL

29. Tomić je desnom nogom izveo slobodnjak sa 20 metara iskosa sa lijeve strane, gađao je bliži ugao gola, lopta je zakačila živi zid i završila u mreži - 1:0. Tom pogotku je prethodio solo prodor Moreire i prekršaj nad njim.

30. Nije se stišala radost crno-bijelih, a već je bilo 1:1. Jedigarjan je iskoristio indolentnost crno-bijele odbrane, primio loptu u šesnaestercu Partizana i iskosa sa desne strane opalio po "Džabulaniju" - neodbranjivo.

45. Krstajić je pronašao Moreiru, koji je na ivici šesnaesterca primio loptu, spremio se da "uhvati" volej, ali umjesto toga poslao preciznu parabolu gotovo u rašlje - 2:1.

59. Tek što je ušao u igru Bogunović je "spojio" Klea sa golom. Brazilac je ostao oči u oči sa golmanom Arturom Leškom i izvršio rutinsku egzekuciju.

Rajevac u loži

U loži stadiona Partizana našao se i Milovan Rajevac. Selektor Gane, sa kojom je stigao do četvrtfinala Svjetskog prvenstva i tako postao heroj Afrike, pratio je utakmicu u društvu predsednika crno-bijelih, Dragana Đurića.

Partizan - Pjunik 3:1 (2:1)

STRIJELCI: 1:0 - Tomić u 29, 1:1 - Jedigarjan u 30, 2:1 - Moreira u 45, 3:1 - Kleo u 59. minutu.

STADION Partizana. GLEDALACA: 11.134. SUDIJA: Toni Skjerven (Norveška). ŽUTI KARTON: Lazevski (Partizan), Manasjan (Pjunik).

PARTIZAN: Radiša Ilić - Stevanović, Marko Jovanović, Krstajić, Lazevski - Petrović (od 85. Branislav Jovanović) - Tomić, Saša Ilić, Moreira (od 75. Davidov) - Šćepović (od 56. Bogunović), Kleo.

PJUNIK: Leško, Hovsepjan, Vahag Minasjan, Juspašjan, Adejinka Adedeji, Jedigarjan, Manojan, Mkrtčjjan, Gazarjan, Markos, Goharjan (od 66. Manasjan).

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC