• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brazil će, izgleda, gledati Maradonu

Maradona će, po svemu sudeći, ostati selektor Argentine, a to znači da bi mogao da vodi "gaučose" i na narednom Mundijalu u Brazilu 2014. godine.

 Brazil će, izgleda, gledati Maradonu Izvor: MONDO

Dijego Maradona je bio slomljen poslije eliminacije Argentine u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi. Želio je da ode, ali tako ne misle u Argentinskom fudbalskom savezu.

Prema informacijama iz Buenos Ajresa, 49-godišnjoj fudbalskoj ikoni biće ponuđen nov, četvorogodišnji ugovor.

Predsjednik argentinskog saveza Hulio Grondona trebalo bi da se vidi sa Maradonom u narednih nekoliko dana i ponudi mu posao, odnosno da ostane selektor.

Ako prihvati, to znači da bi Maradona mogao da vodi aregtninsku selekciju i na narednom Mundijalu (naravno, ako se "gaučosi" plasiraju) i to na tlu najvećeg fudbalskog rivala - Brazila.

Nedvosmilena želja velikog broja Argentinaca je da "El Pibe" ostane selektor. Uostalom, to potvrđuje i nedavna izjava Grondone:

"Nismo zadovoljni načinom na koji smo završili učešće na Mundijalu, ali Maradona je jedini čovjek u Argentini koji može da radi šta god želi".

Poslije eliminacije od Njemačke i bolnog poraza (0:4), Maradona je bio depresivan. Najavio je odlazak, ali nije bio isključiv u toj izjavi.

Iako nisu uspjeli da se plasiraju u samu završnicu Mundijala, fudbalere Argentine i Maradonu dočekao je veliki broj ljudi u Buenos Ajresu. I nisu bili ljuti. I to nešto govori...

Jedan od najboljih jugoslovenskih trenera svih vremena Ivica Osim smatra da samo sujetni treneri kritikuju Maradonu.

"Dugo sam bio trener i mogu da kažem da su mnogi među njima sujetni. E, upravo ti sujetni su protiv Maradone. Argentina je djelovala vrlo sigurno sve do duela protiv Nijemaca. U tom meču su rano primili gol i to ih je izbacilo iz ravnoteže. Nijemci su dali četiri gola i Engleskoj, pa niko ne kaže da Kapelo nije dobar trener, a iskren da budem on je mene više razočarao. Maradona je svjetsko ime, magnet za gledaoce širom svijeta. Zbog njega su mnogi zavoljeli fudbal i treba ga sačuvati. Ne mislim da je njegov debi bio toliko rđav kako neki žele da prikažu", rekao je Osim za "Sportski žurnal".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC