• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dostanić: Nije vrijeme za top formu

"Tek smo izašli iz procesa žestokog rada na fizičkoj spremi i igrači se polako adaptiraju na utakmice", kaže trener fudbalera Crvene zvezde.

 Dostanić: Nije vrijeme za top formu Izvor: MONDO

U jednom danu, fudbaleri Crvene zvezde odigrali su dvije prijateljske utakmice na pripremama u Sloveniji.

Prvo su rezervisti izgubili od engleskog Redinga sa 3:1, a potom "favoriti" za prvu postavu odigrali neriješeno sa reprezentacijom Irana - 1:1.

Trener Ratko Dostanić pohvalio je one koji su igrali neriješeno i iskritikovao one koji su zabilježili poraz.

"Nama je u svakom trenutku potrebno 25 spremnih igrača, koji mogu da odgovore svim zahtjevima. To protiv Engleza nije bilo vidljivo i sigurno da mogu da budem nezadovoljan zbog tog poraza", rekao je Dostanić.

On je protiv Engleza izveo sljedeću postavu: Bajković - Stojković, Mikić, Spajić, Ignjatijević - Isah, Nikolić, Lazović, Mugoša - Jeremić, Trifunović.

U igru su ulazili još Mijailović, Binić, Aleks i Pavlović.

"Utakmicu protiv Redinga nismo odigrali kako valja, iako je to izuzetno jak protivnik. Niko ne voli da izgubi, bez obzira što je igrao kombinovani sastav. Sada smo dobili i odgovore na neka pitanja, tako da je slika mnogo jasnija", pričao je Dostanić prilično uopšteno, ne želeći da apostrofira one koji su ga razočarali.

Trenerovo raspoloženje podiglo se kasnije u srijedu, kada su igrači iz prvog plana uglavnom zadovoljili njegova očekivanja.

"Iran je sigurno protivnik po mjeri, koji zna da igra fudbal. Iako su hitriji i svježniji od nas u ovom trenutku, igrači koji su dobili priliku, držali su ritam svih 90 minuta uz pružen maksimum od strane svakog od njih. Očekujem još bolje partije kako vrijeme bude odmicalo, ali svjesno smo tražili što jače protivnike za ovaj drugi dio priprema u Sloveniji", rekao je Dostanić.

Protiv Irana, igrali su: Stamenković - Ninkov, Đorđević, Vilotić, Tošić - Bogdanović, Savio, Kadu, Koroman - Jevtić, Perović, a ulazili su još Subašić, Vešović i Reljić.

Dostanić žali što taj tim nije realizovao odličnu igru u pojedinim dijelovima meča.

"Pored jedinog gola koji smo postigli, imali smo još dva, tri zicera, koja je možda teže promašiti nego dati. Falila nam je lucinost u određenim trenucima, kada smo mogli da preokrenemo utakmicu u našu korist", kaže Dostanić i dodaje:

"Bitno je da se ide svojim tokom, s obzirom na to da radimo u visokom ritmu, što na treninzima, što na utakmicama, kojih imamo mnogo za ovih devet dana. Tek smo izašli iz procesa žestokog rada na fizičkoj spremi i igrači se polako adaptiraju na utakmice. Sigurno da ne bih bio zadovoljan kada bi u ovom trenutku dostigli vrhunac forme. Mislim, da sa ovim radom i pristupom koji smo pokazali protiv Irana možemo da budemo optimisti", podvukao je Dostanić.

Crvena zvezda će uskoro saznati ime protivnika u trećoj, od četiri runde kvalifikacija za Ligu Evrope. Od 35 mogućih protivnika, za sada se znaju imena Lucerna (Švajcarska), Nordsjalenda (Danska), Slovana (Slovačka), Stare Zagore (Bugarska), Viktorije (Češka), Jabloneca (Češka), Geteborga (Švedska), Apolona (Kipar), Alesunda (Norveška), Hajduka (Hrvatska), Intera (Finska) i Jagjelonije (Poljska).

Prvu utakmicu u Evropi, crveno-bijeli odigraće 29. jula, a revanš je 5. avgusta. Prođu li treće kolo kvalifikacija za LE, fudbaleri Zvezde plasiraće se u plej-of rundu za popunu grupa, odnosno prvu fazu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC