• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dragutinović: Uskoro se vraćam na teren

"Pustite Antića da spremi ekipu za EP", poručuje reprezentativac Ivica Dragutinović.

 Dragutinović: Uskoro se vraćam na teren Izvor: MONDO

Srpski reprezentativac Ivica Dragutinović uspješno se oporavlja poslije povrede i operacije Ahilove tetive i poručuje da je novi cilj "orlova" Evropsko prvenstvo 2012. godine.

"Poslije velikog uspjeha koji smo ostvarili plasmanom na svjetsko prvenstvo, što mora da se naglasi, u Africi je napravljen rezultat kojim smo svi razočarani. Igrači i stručni štab, prije svih, pa poslije i milioni nas koji smo sjedili i gledali utakmice na televiziji. Sada, isto tako, treba biti kategoričan i ne dozvoliti da se ode u drugu krajnost. Kostur reprezentacije je odavno napravljen. Sada ekipi samo treba pružiti podršku koja će donijeti sigurnost i samopouzdanje. Selektora Antića, naravno, treba pustiti da spremi ekipu za Evropsko prvenstvo 2012. godine. Mislim da je ključno, uprkos razočaranju, to što smo svjesni da možemo da igramo dobar fudbal i svakog da pobijedimo", rekao je Dragutinović za sajt FSS.

On je pratio polemiku u srpskoj javnosti poslije Mundijala i poručuje "dežurnim kritičarima" da nađu drugu zanimaciju.

"Svaka kritika, koja ima za cilj da ukaže na grešku i samim tim poboljša nešto, dobrodošla je. Vidim, ipak, u kritikama želju koja dugo nije mogla da bude ispoljena. Mnogi su jedva čekali priliku da kritikuju. Kao da postoji neka dežurna opozicija. Moj prijedlog je da im se obezbijedi mjesto na margini, a javnost da se okrene novim kvalifikacijama. Imamo šanse za uspjeh i treba krenuti ka cilju. Jer, većina, da ne kažem svi kritičari koji su se ekspresno oglasili, kad pogledaju svoje karijere, teško im je da nađu uspjeh..."

Reprezentativac Srbije se povrijedio 22. jula na treningu i morao je da se pomiri sa činjenicom da neće igrati na Mundijalu.

Srećom, oporavak ide po planu i uskoro se vraća na teren.

"Malo sam ispred ljekarskih prognoza, s obzirom da su mi rekli da ću tek poslije dva i po mjeseca od operacije da stanem na noge. Sada punim baterije za onu, svakako, najtežu fazu u oporavku, jačanje atrofiranih mišića u funkciju. Prognoze su u ovakvim slučajevima nezahvalne, ipak, trebalo bi da za mjesec dana počnem sa trčanjem. A, potom da se spremam za povratak na teren. Vratiću se, kako sam i obećao. Jako mi je važno što iz kluba nemam ni najmanji pritisak da žurim sa povratkom. Naprotiv, podrškom i pažnjom bio sam okružen u svakom trenutku", rekao je Dragutinović.

Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve odlikovao je protekle nedjelje Ivicu Dragutinovića Ordenom Svetog Save drugog reda.

"Orden mi je odobren još 2008. godine, ali mi je uručen tek ove godine, na Petrovdan, peti rođendan moje kćerke Elene, u manastiru Mileševi, u prisustvu vladike Filareta. Nisam, eto, već dve godine pričao o tome, jer sam smatrao i smatram da je to, ipak, moja lična stvar. U svakom slučaju, vjera me ispunjava i ostaću joj dosljedan i ubuduće", rekao je Dragutinović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC