• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanojević: Ne razmišljam o žrijebu!

Strateg crno-bijelih za Jerevan je najavio igru sa većom dozom opreznosti, pošto je plasman u dalje takmičenje apsolutni prioritet.

 Stanojević: Ne razmišljam o žrijebu! Izvor: MONDO

Partizan će u petak, nešto poslije podneva, saznati ime mogućeg protivnika u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Njegov trener Aleksandar Stanojević istakao je poslije pobjede nad Pjunikom u prvoj utakmici (3:1) da najradije ne bi razmišljao na tu temu, ali da to ipak nije moguće.

"Ne znam ni koji su protivnici u opticaju, previše sam koncentrisan na Pjunik. Da žrijeb nije u petak, ne bih se njime bavio dok se ne završi revanš u Jermeniji. Pa, zamislite najcrnji scenario, da tamo primimo gol u petom minutu...", rekao je okupljenim novinarima u Humskoj 1.

Stanojević je ponovio da je zadovoljan rezultatom ostvarenim na domaćem terenu, ali da on "ništa ne garantuje" i da je "neophodno ozbiljno raditi narednih nedjelju dana".

Strateg crno-bijelih za Jerevan je najavio igru sa većom dozom opreznosti, pošto je plasman u dalje takmičenje apsolutni prioritet. Međutim, Partizan će, kada god to bude moguće, težiti atraktivnom, napadačkom fudbalu.

"Sa jačim evropskim timovima sigurno nećemo igrati kao sa Pjunikom u srijedu. Riskirali smo, pravili greške koje ćemo pokušati da ispravimo... Ozbiljnije utakmice ćemo igrati na ozbiljniji način".

On je podsjetio da je Pjuniku suprotstavio tim sa dvojicom ofanzivnih bekova i samo jednim zadnjim veznim, Radosavom Petrovićem, koji takođe učestvuje u napadačkim akcijama.

"Zamislite takvu ekipu u meču za ulazak u Ligu šampiona? Teško. Ali hoću da Partizan bude takav u većini utakmica. Da igra za publiku i navijače. Nervirali smo ih u srijedu, ali su bar vidjeli dosta šuteva i prilika za gol. Pokušavamo da stvorimo Partizan koji će umijeti da odigra na dva načina - riskantno i takmičarski".

Za ovu drugu varijantu, dobro bi došao Ljubomir Fejsa, koji se još uvijek oporavlja od operacije koljena. Dobro bi došlo još neko pojačanje, mada nije neophodno...

"Sa dvojicom zadnjih veznih bi sredina bila popunjenija i Partizan ne bi imao problema kao što je imao protiv Pjunika, čiji su igrači lako dolazili do naše posljednje linije. Ali takav Partizan neće stvoriti ovoliko šansi".

Stanojević je pohvalno govorio o pretrčanim kilometrima ("samo je Stevanović u zaostatku") i najavio bolju realizaciju šansi kada ekipa stekne rutinu kroz utakmice.

Opterećenje prvom evropskom utakmicom uticalo je da ne pokažu svi koliko znaju, recimo debitant Marko Šćepović.

Optimističke izjave trenera Pjunika prokomentarisao je sljedećim riječima:

"On može da bude optimista, jer ako rano postignu gol, sljedeći ih vodi dalje. Ali ako Partizan nije sposoban da Pjuniku da gol u Jermeniji, ili da odigra 0:0, onda nemamo o čemu da pričamo. I ne treba u tom slučaju da idemo dalje".

(MONDO, foto: partizan.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC