• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Novica Veličković sad ide u frižider!"

Autor mondo.rs

Posle osvajanja Kupa, Partizanov trener zahvalio svima koji su pomogli da crno-beli u dobrom momentu odu u Niš.

 Partizan-osvojio-Kup-Radivoja-Koraca-izjava-Andrea-Trinkijeri. Izvor: MN PRESS

Andrea Trinkijeri napušta Niš sa prvim osvojenim trofejom u Partizanu - "Žućkovom levicom".

U izuzetno dramatičnom derbiju, njegov tim savladao je Crvenu zvezdu mts košem Džoka Lendejla sa linije penala u poslednjoj sekundi, na radost velikog broja navijača crno-belih.

Posle utakmice, Trinkijeri je nasmejan izašao na konferenciju za novinare, koju je "otvorio" čestitkom rivalu.

"Hteo bih da iskreno čestitam Crvenoj zvezdi za čvrstu i fer igru. Bilo je teško finale, puno preokreta, igrali su muški, pogodili teške šuteve... Mene su naučili da poštujem protivnika. Ovo je sport i želim da im čestitam kako su igrali i kako su se borili".

"Finala su manje-više uvek ista. Kad je egal meč uvek se tako igra, na jednu loptu. Na jednu loptu smo dobili utakmicu. Mogli smo mi, mogla je Zvezda. Imali smo fantastičnu egzekuciju u poslednjoj sekundi. Na 1,2 sekunde bio je baš dobar pas, bio je čist faul. Znam da nije lako ovako izgubiti utakmicu", izjavio je Partizanov trener.

On je ocenio da je njegov tim mogao ranije da "prelomi".

"Kada fali zagrađivanje, nekad izgubiš i Evroligu. Trebalo je da pre završimo utakmicu, ali smo u poslednja tri minuta preokrenuli. Imali smo par dobrih poteza, par super odbrana... Trofeji u februaru su uvek lepi, ali ima još mnogo stvari da se uradi. Čestitam svojim igračima. Svima koji su pomogli ekipi da dođe u dobrom momentu u Niš. Idemo dalje".


Novinari su podsetili Italijana da je u najavi meča rekao da se sprema za finale "protiv Real Madrida", čime se branio od prognoziranja ishoda meča Zvezda - Mega.

"Bravo, bravo... Džejsi Kerol - Beron, ista stvar", nasmejao se Italijan.

Kakav je osećaj podići prvi trofej u Partizanu?

"Trofej je trofej. Kad piše 'Korać' na trofeju, onda je još važniji. Srećan sam zbog svojih igrača, zbog svih ljudi koji rade iza, a ne ispred. Imam još puno, puno posla. Svi smo bili u stanju da nam fali jedno slobodno bacanje. Na 0,2 se prvo da, drugo se promašuje. To je moj posao, ali nije posao za danas. Uvek je važno kad se dobije derbi. Kad se dobije derbi sa trofejom, onda je još važnije".



Trinkijeri je naglasio da je Zvezdin bek Bili Beron u završnici pogađao šuteve koji mogu da promene utakmicu.

"Tri su bila zbilja, zbilja teški, ali na kraju smo uspeli i to da dobijemo. Zato je još slađe".

Pohvalio je i kapitena, Novicu Veličkovića, koji je u teškim trenucima podsticao ofanzivni ritam ekipe.

"Novica je bio fantastičan, pravi kapiten. Sad ćemo ga staviti u frižider i onda ćemo ga opet izvaditi kada bude potrebno".

Potom se našalio Partizanov trener.

"Znate kad sam shvatio da ćemo dobiti. Niko me to ne pita, ali okrenem se, gledam prekoputa i vidim da na jednoj reklami piše 'sve će biti u redu'. Kako mogu da tada izgubim utakmicu?".

Upitan za značaj osvojenog trofeja u daljem radu, Trinkijeri je više govorio o narednom derbiju, zakazanom za 3. mart u okviru ABA lige.

"O značaju ćemo sutra ujutru. Večeras ćemo da uživamo, sutra ide dalje posao. Sezona je duga, imamo ABA ligu, teške utakmice. Nemojmo zaboraviti da je ova utakmica bila bez puno igrača, bez Zagorca, Nikolića, Riversa, Fajea, Odža... Biće puno drugačije", dodao je Trinkijeri za kraj.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC