• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: Poraz Borca u Lozani

Fudbaleri Borca poraženi su minimalnim rezultatom u Lozani od istoimene ekipe u drugom pretkolu Lige Evrope. Široki odigrao 2:2 sa bečkom Austrijom.

 LE: Poraz Borca u Lozani Izvor: MONDO

Zrinjski je u Mostaru bez problema slavio protiv ekipe Tre Pene iz San Marina rezultatom 4:1, a Široki Brijeg odigrao je 2:2 u Beču sa Austrijom.

U prvom evropskom meču poslije 18 godina pauze banjalučki Borac doživio je poraz od Lozane 1:0, poraz koji im ipak ostavlja nadu u prolaz u naredni krug takmičenja.

Strijelac jedinog gola bio je Brazilac Silvio u 19. minutu, a meč je odigran pred tek 1.500 gledalaca, među kojima je bilo i 50-ak navijača Borca, popularnih Vulturesa, koji su svo vrijeme pružali podršku svojim ljubimcima.

Banjalučani mogu da budu zadovoljni s obzirom da im ovaj rezultat ostavlja nadu za prolaz dalje pred revanš za sedam dana, ali i s obzirom na činjenicu da švajcarska ekipa nije iskoristila sve greške odbrane Borca koja je djelovala prilično nesigurno.

Upravo jednu takvu priliku propustio je Silvio u 7. minutu kada je njegov šut završio iznad prečke.

Borac je priprijetio iz daljine u 15. minutu kada je svoj šut isprobao Vukelja, ali je lopta završila daleko od gola.

Odbrana Borca zaspala je u 19. minutu i dozvolila da lopta dođe do napadača domaćih Silvija koji je preciznim šutem sa desetak metara matirao Avdukića za vođstvo od 1:0.

U 26. minutu Borac je imao odličnu priliku da anulira prednost domaćina i postigne vrijedan gol u gostima pred revanš u Banjaluci, ali je fudbalere Lozane spasila prečka.

Mikić je nakon akcije Borca po desnoj strani odlično šutirao, ali nažalost lopta nije završila u mreži, već se od prečke odbila u teren.

U 55. minutu fizički spremnija ekipa Lozane izvela je brzu akciju, napadač Ru ušao je šesnaesterac i našao se u stopostotnoj prilici, ali njegov šut sa desetak metara završio je pored Avdukićevog gola.

Fudbaleri Borca sredinom drugog poluvremena uspjeli su da nametnu svoj ritam i približe se golu domaćina, a sve više prostora po desnoj strani imao je Muminović.

Veznjak Borca u 62. minutu probio je po desnoj strani, uputio dobar centaršut u šesnaesterac, ali ga Stančeski nije dobro zahvatio pa je upropaštena vrlo dobra prilika za izjednačenje.

Mreža Borca zatresla se u 77. Minutu, ali promjene na semaforu nije bilo. Rezervista Elin postigao je gol, ali je on opravdano poništen zbog igranja rukom, zbog čega je Elin zaradio i žuti karton.

Do kraja utakmice Borac je stvorio dve polušanse. Muminović je prvo uposlio Mikića koji je šutirao iznad prečke, a zatim i sam isprobao šut sa 15-ak metara, nažalost neprecizno.

Fudbaleri Borca za sedam dana na Gradskom stadionu u Banjaluci imaće priliku da nadoknade minus od jednog gola i pokušaju da obazbijede prolaz u treće pretkolo Lige Evrope.

ZRINJSKI DEKLASIRAO EKIPU IZ SAN MARINA

Zrinjski je svoj meč drugog pretkola Lige Evrope odigrao kod kuće protiv Tre Penea iz San Marina i bez problema slavio rezultatom 4:1.

Svih pet golova viđeno je u prvom poluvremenu, a Mostarci su obradovali svoje navijače već u prvom minutu kada je pogodio Ivanković. Isti igrač je postigao i drugi gol u 21, minutu, ovaj put s bijele tačke.

Do odlaska na odmor viđena su još tri gola i to u razmaku od pet minuta. Prvo je Sušić u 33. minutu povisio na 3:0, tri minute kasnije gosti su manjili na 3:1 preko Pinjerija, a u 38. minutu Zadro je postigao pogodak za 4:1.

Zrinjski je u nastavku propustio nekoliko prilika da obezbijedi uvjerljiviju pobjedu, ali bilo bi čudo da ekipa iz Mostara u San Marinu prokocka prednost od tri gola i ne prođe u trće pretkolo Lige Evrope.

ŠIROKI IZBORIO REMI U BEČU

Fudbaleri Širokog Brijega priredili su još jedno prijatno iznenađenje u ovogodišnjim kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Poslije eliminacije slovenačke Olimpije ukupnim rezultatom 5:0, Široki Brijeg je u četvrtak u Beču odigrao 2:2 protiv Austrije.

U 26. minutu utakmice, nakon kratke sudijske pauze za osvježenje, Vagner se našao u dobroj prilici i šutirao, a golman Austrije Lindner nespretno reagovao i lopta je završila u mreži za vođstvo Širokog Brijega 1:0.

Na odmor se otišlo sa ovim rezultatom, a Austriji je trebalo samo pet minuta u nastavku da vrati stvari na početak. U 50. Minutu Linc je bio strijelac za 1:1.

Zrinjski se međutim nije predao, već je uzvratio četiri minute kasnije pogotkom Topića za novo vođstvo bh. Predstavnika.

U 57. minutu rezervista Šumaher nakon slabe reakcije odbrane Širokog postigao je gol za, kako se ispostavilo, konačnih 2:2.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC