• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pjanić: Nepravedna poređenja s Pirlom

Autor mondo.ba

Vezista Juventusa i reprezentacije Bosne i Hercegovine u intervjuu za "Il Đornale" govorio o Kristijanu Ronaldu, madridskom Atletiku, slobodnim udarcima, Andrei Pirlu...

S obzirom da je praktično riješeno pitanje osvajanja novog "skudeta", Juve se u miru može posvetiti susretu osmine finala Lige šampiona protiv Atletiko Madrida, koji je po mišljenju Miralema Pjanića, izuzetno opasna ekipa.

"Njihova filozofija uopšte nije jednostavna. Na nama je da pokušamo da im se suprotstavimo na obje utakmice i pokušamo da ostvarimo cilj u Madridu", rekao je Pjanić u intervjuu italijanskom dnevniku "Il Đornale".

Prema njegovim riječima, "jorgandžije" imaju sličan stil igre kao i Juventus.

"Kompaktan tim, koji protivnika ostavlja malo prostora, ne daju mnogo golova. Vrlo su agresivni, ali mi individualno imamo bolje fudbalere. Tu moramo napraviti razliku. Atletiko će biti motivisan time što se finale igra na njihovom novom stadionu, nakon što je odigrao dva u posljednjih pet godina".

Pjanić je odbacio tvrdnje da je pritisak na Juventus prevelik...

"Nema pritiska, osjećamo se snažno čak i nakon ispadanja iz Kopa Italije. Imamo odlične rezultate, iako u posljednje vrijeme imamo komplikovane utakmice. Moramo poboljšati dvije ili tri stvari kako bismo se suočili s tim izazovima. Postavili smo previše ciljeva, to nije od nas. Zajedno napredujemo, ovo je važna godina".

Pjanić je u intervju potvrdio da je imao ponuda da napusti tim iz Torina, ali da "nema razloga da napušta klub".

"San mi je da osvojim Ligu šampiona i na idealnom sam mjestu", izjavio je Pjanić, za čije su ugluge interesovanje pokazivali Pari Sen Žermen, Mančester junajted, Čelsi, Real Madrid i Bajern.

"Bilo je zainteresovanih, to je tačno, ali nemam razloga da mijenjam klub".

Dao je komentar i na prvu zvijezdu bjankonera Kristijana Ronalda, kao i na svoj "zaštitni znak - izvođenje slobodnih udaraca.

"Moj posao je da razigravam saigrače, ne jednog fudbalera. Imam odgovornost da znam kad treba da stanem na loptu, a kada da dodam gas. Ronaldo je bez sumnje odlučujući igrač u važnim utakmicama, rođen da postiže važne golove i dio je naše ekipe. Često pričamo, kaže da mu je dobro i da je siguran u snagu Juventusa. Što se tiče slobodnjaka, nismo imali dobre situacije ispred protivničkog gola. Rivali rijetko prave prekršaje blizu šesnaesterca".

Skromno je odbacio poređenje sa Andreom Pirlom, jednim od najboljih izvođača "slobodnjaka" u istoriji italijanskog fudbala.

"Apsolutna klasa, nepravedno je da me poredite s njim, iako je i on igrao na sličnom mjestu kao i ja. Počeli smo kao ofanzivni vezisti, a završili kao plejmejkeri", zaključio je između ostalog, Miralem Pjanić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC