• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi šamar za Sarija i Čelsi, Ole slavi!

Autor mondo.rs

Mančester junajted eliminisao Čelsi u osmini finala FA kupa pobedom 2:0 na Stamford Bridžu.

Sve je jasno!

Mančester junajted igraće šesti put uzastopno u četvrtfinalu FA kupa, Čelsi, inače branilac trofeja, će prvi put posle četiri godine stati pre četvrtfinala u najmasovnijem engleskom takmičenju.

Ole Gunar Solksjer je definitivno preporodio "crvene đavole" i oni ponovo liče na pobednički stroj, koji je od njegovog imenovanja izgubio samo nedavno u Ligi šampiona od Pari sen Žermena.

Mauricio Sari, verovatno, broji poslednje dane na Stamford Bridžu. Ako su mu navijači i u klubu nekako oprostili katastrofu u Mančesteru, kada je Siti pregazio "plavce" pobedivši ih 6:0, ispadanje iz FA kupa neće. Uostalom, utakmica protiv Junajteda je u engleskim medijima i proglašena kao ključni ispit za Italijana.

Ukupno 20 trofeja u FA kupu

ČELSI (8): 1969–70, 1996–97, 1999–2000, 2006–07, 2008–09, 2009–10, 2011–12, 2017–18

MJ (12): 1908–09, 1947–48, 1962–63, 1976–77, 1982–83, 1984–85, 1989–90, 1993–94, 1995–96, 1998–99, 2003–04, 2015–16

Čelsi – Mančester junajted 0:2 (0:2)!


Pitanje pobednika je rešeno u prvom poluvremenu. Dve loše reakcije odbrane domaćina skupo su koštale Čelsi. Junak je svakako bio Pol Pogba, asistent i strelac za "đavole".

Francuz je u 31. minutu prelepom "kiflom" sa leve strane pogodio u glavu Andera Ereru, koji se samo poklonio pred Kepom i pogodio mrežu. Nisu fanovi Mančester junajteda dugo čekali na novo slavlje. Tačnije, spremali su se za pauzu kada je Markus Rašford uočio rupu u rastrzanoj odbrani domaćina i u njoj slobodnog Pogbu.

Francuz se bacio i sa raširenim rukama ostao da leži na travi, dok su mu u susret dolazili saigrači kako bi proslavili pogodak.

Nemanja Matić bio je u sastavu Mančester junajteda od prvog do poslednjeg minuta. Odigrao je vrlo dobro, iako je već od 15. minuta bio opterećen žuti kartonom.


Čelsi je u drugom poluvremenu napadao, ali nije stvarao šanse. One povoljne za domaćina videli smo u prvom delu. A to su: Šutevi Davida Luiza iz slobodnog udarca i Pedrov pokušaj u nastavku akcije, odnosno odličan trzaj glavom Gonzala Iguaina, koji je završio pored stative.

Plasman u četvrtfinale do sada su obezbedili: Votford, Brajton, Milvol, Mančester siti, Vulverhempton, Kristal Palas i Svonsi.

ČELSI: Arizabalaga - Azpilikueta (od 82' Zapakosta), Luiz, Ridiger, Alonso - Kante, Žoržinjo, Kovačić (od 71' Barkli) - Pedro (od 58' Vilijan) , Azar, Iguain.

MANČESTER JUNAJTED: Romero - Jang, Lindelof, Smoling, Šou - Erera, Matić, Pogba - Mata (od 76' Pereira), Rašford (90+3' Mektominej), Lukaku (od 73' Sančez).

KRAJ!

- Eden Azar najviše pokušava da probije "zid" solo akcijama. Belgijanac se dosta trudi, ali odbrana Mančester junajteda deluje sjajno. Igra se gotovo sve vreme na polivini gostiju, lopta kruži oko šesnaesterca, međutim Romero još nije imao direktan šut u okvir gola. Praktično nema prilika, samo opasnih i obećavajućih napada "plavaca".

- I Huan Mata je napustio teren, dobio je aplauz gostujućij navijača. Zamenio ga je Andreas Pereira.

- Nekoliko izmena na obe strane. Sari je napravio promene u veznom redu, Barkli je zamenio Kovačića, pre njega je Vilijan ušao umesto Pedra. Solskjer je za sada promenio samo Lukakua, na teren je poslao Aleksisa Sančeza.

64' "Slalom" Edena Azara, izgradio je dobru poziciju, šutirao sa 12-13 metara, lopta je nekoga zakačila i završila u korneru.

- Čelsi napada, pritiska, ali je naišao na čvrst zid Solksjerove odbrane!

48' Stamford Bridž je na nogama, publika pokušava da podigne svoj tim, a Čelsi pritiska iz sve snage od prvog minuta. Takav pristup "svi u napad" gostima još više otvara prostor za kontre i umalo ih jedna nije koštala trećeg gola.

- Nastavljena je utakmica, nema izmena.


Sada je kraj prvog poluvremena...

GOOOL!

45' Ali, prvo poluvreme tek sada može da se završi, jer Junajted vodi 2:0. "Pao" je Čelsi na sredini terena, a onda se raspao u odbrani. Rašford je ovaj put sa desne strane uputio centaršut, a odbrana Čelsija potpuno zaboravila na Pola Pogba. Udarac lopte glavom u padu i goool!

- Čelsi je imao nekoliko ozbiljnih napada, želeo je što pre da izjednači, ali se Mančester junajted obranio. Još nekoliko minuta će se igrati u prvom poluvremenu i nema sumnje da nas čeka žestoka borba i mnogo uzbuđenja u nastavku.

GOOOL!

31' Hirurški precizna akcija Junajteda i gooool! Pol Poga je sjajno centrirao, video je Andera Ereru da beži Davidu Luizu na "drugoj stativi", našao ga je, a ovaj se poklonio i Kepa je bio savladan. Zasluženo! 


25' Golman Kepa se poigravao ili, bolje rečeno, loše je primio povratni pas, tako da je u poslednjem trenutku uspeo da spuca loptu pre nego što ga je stigao Rašford. Ume Španac da kiksne, a sada je imao i malo sreće.

- Dok traje ovaj meč, višegodišnji menadžer Arsenala Arsen Venger prima Laureusovu nagradu za životno delo.

ODLIČNA ŠANSA ZA ČELSI!

17' Gonzalo iguain je glavom tukao sa 13-14 metara, međutim tik pored stative. Desni bek Azpilikueta je poslao fenomenalnu loptu na "penaltik", a Argentinac na trenutak pobegao svojim čuvarima, dovoljno da opasno ugrozi gol Junajteda. Da je bio malo precizniji...

14' Teče igra, napadaju obe ekipe, nema mnogo kalkulacija. Erera je sa 25 metara opalio, ali je i Kepa pokazao da je spreman za veliki duel. Odmah posle šanse Nemanja Matić je posao prvi igrač na utakmici sa žutim kartonom.

MUKE ZA ROMERA!

11' Argentinac je ispao junak u dve situacije. Prvo je sjajno zaustavio šut Davida Luiza iz "slobodnjaka" u bliži ugao, a zatim je ukrotio i odbijenu loptu, koja je kao na tacni pala na volej Pedru.

9' Bolji je Mančester junajted na početku. Sada je imao još jednu dobru situaciju u šesnaestercu Čelsija. Nemanja Matić je poslao nešto dužu loptu, lepo je video da ona može u prvi plan da izbaci Krisa Smolinga, međutim fudbaler Junajteda se nalazio dosta iskosa, tako da je njegov pokušaj glavom lako zaustavio Arizabalaga.

4' Romelu Lukaku je prvi zapretio. Uhvatio je volej malo dalje od penala, ali je šutirao visoko preko golo. Pomalo i očekivano prva šansa za goste, jer su dosta agresivnije krenuli, već su i korner izveli.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC