• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Fuck Sarri-ball":Igrači ga buše, fanovi vrijeđaju

Autor mondo.rs

Sa fudbalerima se ne razumije još od novembra, poraz Junajteda isprovocirao je uvrede sa tribina, pa Italijana vjerovatno očekuje razgovor sa Abramovičem, koji možda sve vrijeme i priželjkuje...

Mauricio Sari prvi put je u ponedjeljak uveče čuo i uvrede, nakon što su mu navijači Čelsija više puta zviždali prethodnih sedmica.

Poraz (i) od Mančester junajteda u FA kupu rezultatom 0:2, četvrti u posljednjih pet utakmica u domaćim takmičenjima ako računamo i ligaške od Arsenala (2:0), Bornmuta (4:0) i Mančester sitija (6:0), raspalio je strasti na "Stamford bridžu" pa se u jednom trenutku začulo horsko:

"Fuck Sarri-ball".

NOVI ŠAMAR ČELSIJU, ABRAMOVIČ NA POTEZU

"Bio sam zabrinut zbog rezultata, ne zbog navijača", odgovorio je hlandokrvno Italijan na "press" konferenciji poslije eliminacije u 5. rundi najstarijeg takmičenja na svijetu.

"Da li sam nekada ranije čuo anti-sarijevske povike? Ne, ali za sve postoji prvi put", dodao je 60-godišnjak, koji se prošlog ljeta prvi put oprobao van rodne Italije i nagovijestio da to za njega neće biti problem - uprkos specifičnostima koje donose ne samo Premijer liga i Engleska, već i uvijek turbolentni Čelsi.

Sa skromnim znanjem stranih jezika, Sari je dočekao dogovor između Napolija i Čelsija, otkupio i ugovor kreatora igre Žorginja za 57 miliona evra, ali doživio neprijatnu "dobrodošlicu" u Englesku koju mu je priredio Pep Gvardiola u meču Komjuniti šilda u kom je šampion pobijedio 2:0 na "Vembliju".

Sari je brzo morao da zaboravi debi, ali i cigarete pored aut linije, pa je sa renoviranim stručnim štabom u kom su i dalje devetorica Italijana i jedan Portugalac poveo gotovo identičan tim iz prethodne sezone u borbu za titulu prvaka sa Liverpulom i Sitijem i bio ozbiljan takmac sve do početka novembra kada je Kristal Palas savladan rezultatom 3:1 za povratak na drugo mesto.

SORRY-BALL: NIŠTA NOVO U ČELSIJU, BUŠENJE!

Pored Žorginja iz Napolija, Čelsi je novom menadžeru od počajanja doveo samo još Kepu Arizabalagu iz Atletik Bilbaoa za rekordnih 80 miliona evra, ali i to samo zbog rastanka sa Tiboom Kurtoom, koji je malo prije toga izdejstvovao transfer u Real Madrid. Kada je vrag odnio šalu, Italijan je u finišu januarskog prelaznog roka izdejstvovao i pozajmicu svog bivšeg napadača iz zajedničkih dana u Napulju, a potom prekobrojnog centafora Juventusa - Gonzala Iguaina. Da bi se pridružio bivšem učitelju, Argentinac je zatražio da bude raskinuta pozajmica između Juvea i Milana, a potom je Čelsi njegovu polusezonu u klubu platio skoro osam miliona evra.

Međutim, remi 0:0 sa Evertonom na "Bridžu" tog 11. novembra najavio je ono što će uslijediti po završetku pauze za UEFA ligu nacija - iako niko u Engleskoj to nije mogao da pretpostavi.

Kada su se fudbaleri vratili sa svih strana svijeta na nastavak Sarri-ball avanture, uslijedio je krah u derbiju sa Totenhemom na "Vembliju" (3:1), čime je niz utakmica Čelsija bez poraza završen poslije 12 rundi (skor 8-4-0).

Do danas, "plavci" su na 14 mečeva u Premijer ligi pobijedili sedam puta, jednom remizirali i doživjeli šest poraza! Pobjeđivali su ih Vulverhempton, Lester, Arsenal, Bornmut i Siti istorijski ubedljivo, a onda se nadovezao i probuđeni Mančester junajted koji ne samo da je nadigrao i eliminisao Sarijev sastav pred njegovom publikom, već i poslao jasnu poruku ko je trenutno jači u trci za tim "svetim" četvrtim mjestom u ligi.

Vlasnik Roman Abramovič nije često u karijeri dozvoljavao da ovakve krize svega u prvom timu Čelsija, ne samo forme ili rezultata, prođu bez otkaza menadžeru na štetu kluba.

"Igrali smo konfuzan fudbal u drugom poluvremenu, ali smo prvo odigrali dobro", rekao je Sari, koji je Ole Gunaru Solskjeru pružio ruku poslije utakmice, za razliku od situacije sa Gvardiolom na "Etihadu".

Ovaj odgovor nije bio dovoljan reporterima sa meča…

"Moja pozicija? To nije moj problem", slegao je ramenima Italijan, koji je potom upitan za to kakav odnos ima sa igračima.

"Odnos sa timom nije toliko važan, ali je dobar", odgovorio je.

Pitanje o odnosu sa vlasnikom je izostalo...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC