• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piksi: Zvezdu nisam oštetio, volim je

Dragan Stojković iznenađen istragom koju vodi sadašnja uprava Zvezde povodom nekih ranijih transfera.

 Piksi: Zvezdu nisam oštetio, volim je Izvor: MONDO

"Nisam očekivao nešto tako, mnogima, koji su sada u klubu, lično sam pomogao", kaže Piksi.
Kada je Vladan Lukić izabran za predsjednika FK Crvena zvezda jedan od prvih koji je došao da mu čestita bio je upravo bivši čelnik crveno-bijelih, peta Zvezdina zvijezda Dragan Stojković-Piksi.

Piksi je tada u svoj klub donio šampanjac, izgrlio se i izljubio sa Lukićem, ali godinu dana kasnije Lukić je okrenuo list i naložio istragu oko nekih ranijih transfera, prije svega inostranih fudbalera koji su, prema mišljenju vladajuće garniture u Ljutice Bogdana preskupo plaćeni, a pritom su dovedeni kao "bofl roba".

Prema saznajjima lista "Sport", Zvezda je podnijela prijavu policiji i Višem tužilaštvu protiv menadžera Miroslava Nestorovića zbog prevare i falsifikata i nanošenja štete klubu u iznosu od 1,3 miliona evra. Nestorović je bio i posrednik u dovoženju nekolicine fudbalera dok je predsjednik Zvezde bio Stojković, a riječ je o strancima-Ekvadorac Frenklin Salas, Portugalac Lukaš i Argentinac Ernan Barkos.

Povodom te istrage, oglasio se i Dragan Stojković-Piksi koji je u izjavi beogradskim sportskim listovima izrazio zaprepašćenje takvim potezom sadašnje uprave Zvezde i istakao da je sve bilo čisto i da nije dovodio igrače sa greškom.

"To je apsolutna laž! Oni su prošli medicinske testove i za to postoji dokumentacija u klubu. Te transfere nisam realizovao sam, već su za to znali moji saradnici, članovi uprave, bar desetak ljudi je bilo u mojoj kancelariji kada smo raspravljali o njihovoj kupovini. Čak ni brojke koje se navode u toj 'istrazi' nisu tačne. Pominje se 1,2 miliona evra, a ja ću vam reći tačno za koliko su Barkos i Salas kupljeni. Prvi je koštao 500.000 dolara, a drugi 600.000, pa vi to prevedite u evre i izračunajte da li je to zajedno 1,2 miliona evra", rekao je Stojković.

On je dodao da "sitni problemi prolaze na pregledima" i to ilustroivao ličnim primjerom: "Da su, recimo, u Nagoji, gledali oba moja koljena koja nisu ista, ne bih tamo igrao sedam godina".

Angažovanje pomenute trojice fudbalera, Piksi brani tezom da su dovedeni kao igrači koji su se istakli u ligama u kojima su igrali prije Zvezde.

"U Beogradu se nisu prilagodili, a takvih slučajeva ima puno u svijetu. Barkos je poslije Zvezde odigrao 57 mečeva i postigao 35 golova, a Salas je u 40 mečeva dao šest golova, čak su mu poslije teške povrede zgloba u aprilu produžili ugovor na još tri godine".

Piksi je odlučno demantovao i da je tada vršio pritisak na doktora Purića da im odobri transfer u Zvezdu, ističući da to nije njegov stil rada.

"Zvezda je za vrijeme mog mandata bila složna porodica i niko nije imao ni najmanju zamjerku na moj rad", podvukao je Piksi.

Ni njemu nije jasno zašto su se sadašnji čelnici Zvezde okomili na njega, i naglasio da su nadležne službe u više navrata "češljale" ugovore i da je sve bilo čisto.

"Nisam očekivao da se ovako ophodi prema meni moj klub, a mnogima koji su sada u Zvezdi, lično sam pomogao. Nikada im nisam dao povoda za tako nešto. Kada su izabrani, došao sam u klub, dao im podršku, donio šampanjac. Tražili su mi da zadržim 'Tojotu', a ja sam im rekao da 'Tojota' neće da ostane bez Piksija... Obećao sam da ću odvesti neke igrače i odveo sam Burzanovića po, za Zvezdu, vrlo povoljnim uslovima", kaže Stojković i nastavlja:

"Ne znam koja je to komisija zadužena za provjeru kupovine Salasa i Barkosa. Ako su to (Goran) Negić i (Ivan) Adžić onda je to neozbiljno, pošto oni nisu bili očevici posla, a njih je bilo mnogo".

Piksi kaže i da se nije posvađao sa Lukićem, a, možda je predsjednik Zvezde, ljut zbog jedne izjave Stojkovića poslije smjenjivanja Vladimira Petrovića-Pižona sa mjesta trenera usred sezone. Piksi je, u međuvremenu, demantovao da je izjavio da je "smjenjivanje Pižona prvi autogol Lukića na mjestu predsjednika".

"Istina je da sam poslije toga došao jednom u Beograd, a da nisam posjetio Zvezdu. A, gdje to piše da Piksi mora da posjeti Zvezdu svaki put kada dođe u Srbiju? Poslije toga se pojavila priča da ja smatram da smjena Pižona nije pametan potez. Ej, ja iz Nagoje da vodim politiku Zvezde?! Odmah sam zvao i demantovao tu priču, zvao sam i Lukića bar deset puta da mu to lično kažem, ali se nije javljao. Poručio sam mu preko posrednika da me pozove, ali se do danas nismo čuli. Volio bih da se čujemo, da mi objasni zbog čega se sve ovo dešava, jer nije prijatno da pročitate da neko sprovodi istrage protiv vas", rekao je Piksi.

Stevan Stojanović, koji je za vrijeme Stojkovićevog mandata bio sportski direktor Zvezde, optužio je sadašnju upravu kluba da plasiranjem ovakvih priča u javnost gura pod tepih aktuelne probleme.

"Plaše se neuspjeha i počinju da traže alibi...Za vrijeme našeg mandata osvojene su dvije 'duple krune', a Zvezda je poslije 13 godina bila učesnik Lige UEFA...Ne znam zašto ova uprava ne pominje Molinu, koji je plaćen 100.000, a prodat za 1,1 milion dolara. Đokić, Pantić i Anželković su došli za 150.000, a samo je od Đokićevog transfera zarađeno 1.750.000 evra. Lukaš je došao kao slobodan igrač, a koksaki virus je dobio u Beogradu. Lično sam Pavla Ninkova i Slavka Perovića doveo u Zvezdu, a sada se drugi kite tuđim perjem", poručio je Stojanović u izjavi "Sportu".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC