• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta im vredi "skudeto" ako su se zadužili 200.000.000€?

Autor mondo.rs

"Znate, da sam ja napravio dug od 200 miliona evra u bankama samo da bih potpisao jednog igrača, da li bi te pobede imale poentu? Hajde da razmislimo o tome šta je zaista uspeh, ovde", dodao je predsednik Napolija.

Predsednik Napolija postavio je jednostavno pitanje - vredi li Juventusova titula nešto ako se klub u bankama zadužio 200 miliona evra da bi je osvojio?

"Odomaćio se taj osećaj nezadovoljstva među navijačima na stadionu. Borićemo se do kraja. Ako neko padne na prvoj prepreci i odustane, njegov život je neuspeh. Da ne bi bio neuspeh, mora da nastavi da se bori. Nije pobednik samo onaj ko je završio kao prvi", rekao je Aurelio De Lorentis i poentirao:

"Svi smo pobednici ako damo sve od sebe i igramo do granica svojih mogućnosti".

Potom je nastavio…

"Znate, da sam ja napravio dug od 200 miliona evra u bankama samo da bih potpisao jednog igrača, da li bi te pobede imale poentu? Hajde da razmislimo o tome šta je zaista uspeh, ovde", dodao je.

Između redova, De Lorentis je ukazao na moć porodice Anjeli, koja stoji iza Juventusa i koja je treća najbogatija porodica-vlasnik fudbalskog kluba u Evropi. I pored toga, Juve se "debelo" zadužio da bi prošlog juna potpisao 33-godišnjeg Kristijana Ronalda za 117 miliona evra, s tim da je trebalo obezbediti i platu od 31 miliona evra po sezoni za najboljeg fudbalera sveta.

Juventus je na rubu eliminacije u osmini finala Lige šampiona posle poraza od 2:0 u Madridu od Atletika, dok u Seriji A ima 13 bodova prednosti u odnosu na Napoli i realnost je da će "bjankoneri" osvojiti osmu uzastopnu titulu šampiona Italije.

Napoli će u nastavku sezone biti koncentrisan, između ostalog, na osvajanje Lige Evrope u kojoj će se u osmini finala sastati sa Salcburgom. Potom, na putu ka finalu u Bakuu, rivali ekipe trenera Karla Anćelotija mogli bi da budu Čelsi, Inter…

"Ne plašimo se nikoga", rekao je De Lorentis, o čijem načinu razmišljanja je ove zime govorio i generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić.

"Konsolidovali smo klub u evropskim takmičenjima, jer nam je ovo deveta uzastopna sezona na međunarodnoj sceni, a tu je i trener poput Anćelotija, koji zna kako da nas predvodi na tom putu. Što se tiče žreba, imali smo sreće utoliko što ćemo upoznati divan grad poput Salcburga", rekao je i dodao:

"Ako stignemo do finala u Bakuu, biće zanimljivo biti deo tog spektakla. Nema smisla davati nekakve prognoze, jer ne želimo da baksuziramo sami sebi. Hajde da idemo utakmicu po utakmicu".



Anćelotijev prethodnik Mauricio Sari prolazi kroz težak period u Čelsiju, ali i dalje ima šansu da osvoji i Liga kup, ali i Ligu Evrope. Ukoliko u međuvremenu ne bude smenjen.

"Bilo bi zabavno sa Čelsijem u finalu, verujem da bi Sari to dugo pamtio… Nadam se da će ostati u klubu i da će imati uspeha, jer Sari voli svoj posao do granice ludila… To povremeno može da dovede do gubitka kontrole nad temperamentom, ali takve stvari se takođe moraju poštovati i ceniti", ponudio je De Lorentis besplatan savet kolegi Romanu Abramoviču u rešavanju sveopšte krize u klubu, koji je u međuvremenu kažnjen i zabranom licenciranja novih igrača do kraja sezone 2019/20.

"Sari je uradio veliki posao u Napoliju. Neće svi biti u stanu da prepoznaju i podrže njegovu viziju fudbalske igre, jer svi imamo svoje manje i vrline. U suprotnom ne bismo bili ljudska bića", govorio je predsednik Napolija, koji je i sam bio poznat po ishitrenim odlukama, nekonvencionalnim metodama kažnjavanja za loše rezultate, ali…

Bar ovako kada priča, priča stvari koje zavređuju pažnju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC