• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da se ne ponovi Ozil - "transfer guru" u Arsenalu

Autor mondo.rs

U situaciji kakva je Arsenalova, možda je pojačanje u vidu tehničkog direktora i najneophodnije po njih...

Arsenal je izgleda dogovorio prvo pojačanje za narednu sezonu, ali ne na terenu...

Kako prenosi španska "Marka", londonski klub je ponudio mesto tehničkog direktora sada već legendarnom Monćiju koji se pokazao kao "transfer guru" odradivši desetine fantastičnih poslova sa Seviljom, dok je prethodne dve sezone radio u Romi.

Ipak, u "vučici" su očekivali više od Monćija koji je imao i nekoliko kikseva (Karsdorp, Šik, Defrel...), a navodno nema sjajan odnos ni sa legendom kluba Frančeskom Totijem.

Njemu će ovog leta isteći ugovor s Rimljanima tako da je dobra vest za Arsenal da u slučaju njegovog angažovanja ne bi morali da plaćaju obeštećenje, dok se nadaju da bi na "Emirejtsu" nastavio plodonosnu saradnju sa Unaijem Emerijem.

DA LI JE 350.000 FUNTI PREVIŠE ZA MESUTA OZILA U ARSENALU?

Njih dvojica su zajedno sarađivali u Sevilji i odlični su prijatelji, a Monćiju je bliska i Emerijeva fudbalska filozofija tako da bi lakše mogao na tržištu da pronađe igrače koji mu odgovaraju.

Nekadašnji španski golman je razvio ogromnu listu skauta i zajedno sa svojim saradnicima otkrio ili doveo igrače poput Serhija Ramosa, Hose Antonija Rejesa, Hesusa Navasa, Danija Alvesa, Žulija Baptistu ili Ivana Rakitića, a takvim "pronalaske" priželjkuje i Arsenal.

Arsenal je i ove godine imao problema sa igračima koji nisu hteli da potpisuju nove ugovore. Prethodne zime to su bili Aleksis Sančez, koji je otišao u Junajted u razmi za Mkhitarjana, odnosno Mesut Ozil koji je ostao u klubu, ali za najveću platu u Premijer ligi. Ove sezone ugovor nije želeo da produži Aron Ramzi koji je dogovorio da pređe u Juventus narednog leta, tako da od njega Arsenal neće zaraditi ni dinara.

Za vreme Arsena Vengera ovaj klub je često dovodio "anonimne igrače" i potom ih prodavao za ogroman novac, a sada su im potrebna jeftinija od bombastičnih pojačanja koje dovode njihovi rivali u Engleskoj, pošto je od ranije poznato da "tobdžije" ne planiraju da potroše novac kakav daju Siti, Junajted ili Čelsi da bi doveli fudbalera.

Monći i Emeri su sarađivali tri godine, osvajali su tri uzastopne Ligu Evrope, a videćemo da li će njegov dolazak uspeti da reši kadrovski problem i visoke plate nekih zvezda...

I karakter!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC