• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Junajted se povredio, Liverpul samo gledao

Autor mondo.rs

Deluje da Klopovom sastavu nije palo napamet da iskoristi neugodnu poziciju u kojoj se našao Solskjer na debiju u najvećoj utakmici engleskog fudbala. Pobednik? Siti!

Pred 74.519 navijača na "Old trafordu" - četiri povrede i nula golova.

(Privremeni) menadžer Mančester junajteda, Ole Gunar Solskjer, morao je da napravi tri izmene još u prvom poluvremenu na debiju u najvećoj utakmici engleskog fudbala, nakon što su jedan za drugim na travu padali Ander Erera, Huan Mata i rezervista Džes Lingard.

U isto vreme, njegov kolega sa klupe Liverpula, Jirgen Klop, morao je da povuče iz igre Roberta Firmina i zamoli Endrjua Robertsona da "stisne zube" i nastavi sa povredom skočnog zgloba leve ruke, pa su milioni navijača dva najpopularnija engleska kluba ostali uskraćeni za uobijačenu borbu "prsa u prsa":

Mančester junajted - Liverpul 0:0 u derbiju 27. kola Premijer lige.

"BOLNICA" NA "OLD TRAFORDU": MATIĆ VAN STROJA

Mančester junajted - Liverpul

Liga: 68-48-56

FA kup: 9-4-4

Liga kup: 2-0-3

Liga Evrope: 0-1-1

Ostalo: 1-3-2

Ukupno: 80-56-66

"Đavoli" su imali nešto više od igre, nešto bolje šanse i nešto manje sreće, ali je utisak da su pobednici današnjeg meča - zapravo - fudbaleri Mančester sitija, koji su verovatno nazdravili trećem remiju "redsa" u poslednja četiri kola.

Prema svemu viđenom, deluje da je ukroćeni lider i igrao na bod na stadionu najvećeg rivala i da nijednog trenutka nije pomislio da iskoristi neugodnu situaciju u kojoj se Solskjer našao i pre odlaska u svlačionicu.

On je u 43. minutu morao da zameni i Džesa Lingarda, kojim je u 25. minutu zamenio Huana Matu, jer se roviti vezista povredio u akciji u kojoj ga je Romelu Lukaku "izbacio" u gol šansu, ali i pozvao Alisona Bekera da pravovremenim istrčavanjem spreči "viđeno" vođstvo.

Brazilac je sklonio loptu ispred Lingarda, koji je je u tom sprintu osetio bol u zadnjoj loži i pokazao Norvežaninu da će morati i njega da menja, pa je šansu dobio Aleksis Sančez.

Bila je to ujedno i najbolja šansa u prvom poluvremenu, iako Lingard nije uspeo da šutne na gol.

ARSENAL JE ZADOVOLJAN: OPET SU TU!



"Redsi" su u 2019. osvojili samo 12 bodova, a ovo im je bio treći remi u poslednja četiri kola: Lester 1:1, Vest Hem 1:1, Bornmut 3:0, Junajted 0:0.

Prvu izmenu na utakmici Solskjer je napravio već u 21. minutu, kada je Ereru zamenio Andreas Pereira, a deset minuta kasnije ruku je prema Klopu podigao Firmino, tražeći da napusti igru, pa je šansu neočekivano dobio kasnije potpuno bezopasni Danijel Staridž.

Po povratku timova iz tunela, dve male ofsajd situacije prekinule su opasne akcije Junajteda u kojima je Pol Pogba bio blizu desetog pogotka od odlaska Žozea Murinja, a Žoze Murinjo je otišao upravo posle poraza od Liverpula na "Enfildu" sredinom decembra (3:1).

Računajući i ovaj remi, kog ne bilo da nespretan autogol Džoela Matipa u 75. minutu nije poništio još jedan ofsajd, ovog puta Krisa Smolinga, Solskjer je popravio skor u Premijer ligi na 8-2-0, mada je i Klop u isto vreme nastavio seriju bez pobede na "Old trafordu".

Od kada je 16. marta 2014. njegov prethodnik na klupi, Brendan Rodžers, ostvario impresivnih 0:3, rezultati u ovom velikom rivalstvu glasili su 3:0, 3:1, 1:1, 1:1, 2:1 i današnjih 0:0.

Mančester junajted: De Hea - Jang, Smoling, Lindelof, Šo - Erera (od 21. Pereira), Mektominej, Pogba - Mata (od 25. Lingard, od 43. Sančez) - Lukaku, Rašford.

Liverpul: Alison - Milner, Matip, Van Dajk, Robertson - Henderson (od 72. Šaćiri), Fabinjo, Vajnaldum - Salah (od 79. Origi), Firmino (od 31. Staridž), Mane.

Pred derbi su povređeni bili Mateo Darmijan, Markus Roho, Antonio Valensija i Nemanja Matić, odnosno Džo Gomez, Dejan Lovren i Aleks Okslejd-Čemberlejn, a kada je meč počeo pridružili su im se Mata, Erera, Lingard, odnosno Firmino...

Junajted u naredna dva kola gostuje Kristal Palasu (sreda) i dočekuje Sautempton (subota), pa gostuje Pari sen Žermenu (sreda) u revanš utakmici osmine finala Lige šampiona, posle čega "đavolima" sledi još dva teška gostovanja, Arsenalu u Premijer ligi i Vulverhemptonu u FA kupu.

Liverpul u istom periodu dočekuje Vulverhempton (sreda), gostuje Evertonu u "Mersisajd derbiju" (nedelja), pa ima "slobodno" sve do dolaska Barnlija na "Enfild" 10. marta. Tri dana kasnije, "redsi" će gostovati Bajernu u svom revanšu osmine finala Lige šampiona.

Junajted je poražen 0:2 od francuskog šampiona, dok je Liverpul remizirio 0:0 sa prvakom Nemačke.

Pročitajte sve rezultate, strelce i tabelu Premijer lige.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC