• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žižović nadmudrio Osima: Imali smo sreće

Autor mondo.ba

Vrijedne bodove protiv sarajevskog Željezničara upisali su Bijeljinci na otvaranju drugog dijela bh. prvenstva.

 Radnik Željezničar 1:0 izjave Mladen Žižović i Amar Osim Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

Fudbaleri bijeljinskog Radnika obradovali su svoje navijače minimalnom pobjedom protiv Željezničara 1:0 (1:0), u prvom proljećnom kolu Premijer lige BiH.

Semberci su do bodova stigli u ranoj fazi susreta, golom Velibora Đurića, koji je kaznio nespretnu reakciju gostujućeg čuvara mreže Vedrana Kjosevskog i sa pola terena pogodio za veliko slavlje svog tima.

"Oduševljen sam ogromnom željom i htijenjem svojih igrača, pa i da smo izgubili danas, pohvalio bih sve. Željezničar je preozbiljna ekipa. Cijelo drugo poluvrijeme su nam pravili probleme, pogotovo dugim loptama. Znali smo da su dominantni u skoku, imali su mnogo centaršuteva, pomogao je tu i vjetar, tako da mogu reći da smo imali i sreće. Presudio je majstorski pogodak Đurića, a u prvom poluvremenu imali smo još par situacija da završimo meč", rekao je poslije susreta trener Radnika Mladen Žižović.

Svjestan je da njegov tim nije odigrao baš onako kako je on to planirao, ali su na kraju ipak najvažnija tri boda.

"Iskreno, očekivao sam kvalitetniju igru Radnika, jer znam da imamo igrače koji posjeduju kvalitet. Međutim, možda su nas sputali velika važnost meča i ogroman pritisak, pa smo se opredijelili za odbranu svog gola. Da nam je neko prije utakmice ponudio neriješen ishod, objeručke bi ga prihvatili", iskren je Žižović.

Amar Osim sigurno ne može biti zadovoljan, jer je Željezničar upisao već šesti uzastopni poraz u Premijer ligi BiH. Iskusni stručnjak tako je porazom započeo novi mandat na klupi sarajevskih "plavih".

"Došli smo u situaciju da od početka 'ganjamo' rezultat. Ne vjerujem da bi Radnik igrao drugačije i da nije bilo 1:0. Često smo bili pred protivničkim golom, ali nedostajao je taj posljednji pas. Dobro su se branili, kao lavovi. Imali smo par situacija koje nismo iskoristili, a moram reći da nam nije sviran čist jedanaesterac. Čestitam domaćinu na korektnoj igri i trudu. Ali, isključivo je do nas što nismo uspjeli da ostvarimo nešto", istakao je Osim.

Radnik se ovim trijumfom približio Željezničaru na samo tri boda, pa će u dobrom raspoloženju dočekati predstojeće mečeve u kojima će za cilj imati da se domogne jednog od prvih šest mjesta i plasira se u Ligu za prvaka BiH, čime bi automatski izborio opstanak u Premijer ligi BiH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC