• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povreda Matića u nevreme - za Junajted, ali i "orlove"

Autor mondo.rs

Reprezentativac Srbije i prvotimac Mančester junajteda mora da pauzira...

Povreda butnog mišića, zbog koje je u nedelju nenadano propustio derbi između Mančester junajteda i Liverpula (0:0), odvojiće Nemanju Matića od terena u narednih nekoliko nedelja.

On se povredio na poslednjem treningu pred nedeljni meč.

"S obzirom na to kako je igrao u poslednje vreme i koliko nam znači njegovo iskustvo, ovo je veliki udarac za naš tim. Matić je doživeo povredu mišića i neće igrati nekoliko nedelja. Takve stvari se dešavaju tokom sezone i moramo da se snađemo bez njega", izjavio je Ole Gunar Solskjer, koji je kao alternativu na sredini terena odabrao mladog Skota Mektomineja.

Matić će propustiti revanš osmine finala Lige šampiona protiv Pari sen Žermena i bar tri kola Premijer lige, uključujući gostovanje Arsenalu, najvećem konkurentu za četvrto mesto i novi plasman u najjače kontinentalno takmičenje.

Ipak, on bi - makar u teoriji - trebalo da bude na raspolaganju za start reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Pitanje je samo koliko će biti spreman i u kakvoj formi će doći na okupljanje "orlova", koji pre gostovanja u Lisabonu 25. marta, igraju i prijateljsku utakmicu sa Nemačkom u Volfsburgu.

Pošto je Srbija u grupi B, u kojoj ima pet selekcija, neko će u svakom terminu kvalifikacija biti slobodan.

"Orlovi" će pauzirati 22. marta, kada se sastaju Portugal - Ukrajina i Luksemburg - Litvanija, a tri dana kasnije na rasporedu su mečevi Portugal - Srbija i Luksemburg - Ukrajina.

Ako bi se ispostavilo da je Matićeva povreda komplikovanija nego što je inicijalno saopšteno, selektor Mladen Krstajić svakako bi imao problema u sastavljanju veznog reda, budući da do Mundijala u Rusiji standardni Luka Milivojević ne želi da pređe preko ličnog sukoba i vrati se u reprezentaciju.

Prema poslednjem spisku, iz novembra prošle godine, pred mečeve Lige nacija protiv Crne Gore i Litvanije, za mesta u timu konkurisali bi Sergej Milinković-Savić (Lacio), Nemanja Maksimović (Hetafe), Saša Lukić (Torino), Ljubomir Fejsa (Benfika) i Branko Jovičić (Crvena zvezda).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC