• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gvardiola o povredama: Ne valjaju tereni, vreme, lopta

Autor mondo.rs

Mančester siti platio je visoku cenu pobede nad Čelsijem u finalu Liga kupa.

Nedeljna utakmica protiv Čelsija, u finalu Liga kupa, bila je 25. koju je Mančester siti odigrao u poslednja tri meseca. Tačno toliko prošlo je od novembarske dvonedeljne pauze u klupskim takmičenjima do okršaja na "Vembliju" koji je Siti dobio boljim izvođenjem penala.

Osam utakmica mesečno znači da se konstantno igra u ritmu "sreda-vikend", a to se neminovno odražava na zdravstveni bilten ekipe.

Dodatna loša okolnost za menadžera "građana" Pepa Gvardiolu je što mu se povrede gomilaju na istoj poziciji, pa je suočen sa ozbiljnim problemima, jer će raspored do polovine marta i pauze zbog početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo biti zahtevan kao i do sada.

Protiv Čelsija su se povredili Emerik Laport i Fernandinjo i za obojicu je Gvardiola rekao da će im se dužina odsustva meriti u nedeljama.

Džon Stouns je već van stoja zbog povrede prepona, tako da su jedini zdravi štoperi Nikolas Otamendi i uvek krhki Vensan Kompani - uz napomenu da Otamendi u revanšu osmine finala Lige šampiona neće igrati zbog suspenzije.

"Važni igrači će neko vreme biti van stroja, ali to je normalno. Igra se mnogo utakmica, veliki su zahtevi koji se postavljaju pred igrače. Nije tako samo u Sitiju, pogledajte šta se desilo Mančester junajtedu protiv Liverpula", izjavio je Gvardiola, koji je na dva meča ovog meseca stavio Fernandinja, inače zadnjeg veznog, na poziciju štopera.

Ključnu razliku, pored standardno pretrpanog prazničnog perioda, u Engleskoj prave kup takmičenja. Siti je u FA i Liga kupu odigrao šest od 14 mečeva u 2019. godini.

"U drugim zemljama timovi igraju manje utakmica. U Engleskoj tereni nisu dobri, vreme takođe. Čak ni lopta kojom igramo nije dobra. I igrači padaju. Čudim se kako neki od njih uspevaju da ostanu nepovređeni. Igraćemo bez važnih igrača, ali verujem u ekipu. Pronaći ćemo rešenje", poručio je Gvardiola.

Njegov tim je u trci za svim trofejima, pošto u Premijer ligi zaostaje za vodećim Liverpulom jedan bod, nalazi se na pragu četvrtfinala Lige šampiona i u istoj je fazi FA kupa, gde će se sastati sa drugoligašem Svonsijem.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC