• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žozeova pravila...

Trening počinje u 9.30, a ko zakasni, trenira sam. Igrati neće. Ko je povrijeđen, mora da dođe u 8.30, da ga ljekari pregledaju.

 Žozeova pravila... Izvor: MONDO

Autobus ne čeka nikoga, ni sekund, "makar Real igrao sa igračem manje". Mobilni telefoni i muzika - samo u busu...

Da li ste se nekada zapitali kako je moguće da Real Madrid ima "sav novac ovog svijeta" za pojačanja, da je taj klub naročito od 2000. godine pa do danas kupovao samo najveće zvijezde svjetskog fudbala, a da je šampion Evrope posljednji put bio 2002. godine?

I još bolnije, da je od tada Barselona osvojila četiri, od poslednjih šest titula prvaka Španije, uz dvije titule prvaka Evrope...

Šta nije valjalo?

Mnogi će se složiti da je najveća mana u formiranju "Galaktikosa", koje je počelo tokom prve ere Florentina Pereza (2000-2006), a nastavljeno prošlog ljeta kada se moćni biznismen vratio u Real , to što je preskupo plaćenim zvijezdama bilo sve dozvoljeno u Madridu.

Najbolji igrači svog vremena više vremena provodili su po žurkama, modnim revijama, promocijama svojih brendova, nego na treninzima. Uz to i Real je imao trenere, koji nisu mogli da izbalansiraju igru na oba dela terena, pa se događalo da sastavi sa Figom, Zidanom, Ronaldom Nazariom da Limom, Bekamom, Ovenom, a od prošlog ljeta Kristijanom Ronaldom, Kakom, Benzemom i ostalima daju dva, tri, četiri gola na meču, a opet izgube...

Biti defanzivni fudbaler Reala, a naročito golman, bio je možda najnezahvalniji posao u doba "Galaktikosa".

Upravo zato doveden je Žoze Murinjo.

Obožavani i osporavani taktičar, veliki motivator i zakleti defanzivac, dobio je posao da "Galaktikose" nauči prije svega da igraju takmičarski fudbal, koji će vratiti trofeje na uvijek gladni Santijago Bernabeu, pa makar slavni Real pobjeđivao i sa 1:0, 2:1...

Da bi to postigao, "Specijalni" je krenuo od "nule". Aktuelne "Galaktikose" već na prvom treningu tretirao je kao obične fudbalske početnike i posle uvodnog govora, pročitao je Kristijanu Ronaldu i ekipi šta se sme u Murinjovom Realu, a šta ne.

Krenimo redom...

Bude li neko zakasnio na trening, koji počinje uvijek u 9.30, neće smjeti da se priključi ekipi i treniraće sam. A, da li će igrati... Pogađate.

Dalje, autobus ne čeka nikoga! Ko se ne pojavi prije nego što "majstor" uključi motor i ubaci u brzinu, ostaje na ulici. Ne vrijedi čak ni da "doleti" sam na odrednicu. Makar to bio najskuplji fudbaler svih vremena.

"Autobus kreće makar igrali sa igračem manje", rekao je Murinjo skamenjenim igračima.

Trening traje 90 minuta. Ni duže, ni kraće.

Oni koji su povrijeđeni, moraju da dođu sat vremena prije svakog treninga, kako bi se ljekari uvjerili u stepen njihove povrede. Kasnije, ljekarski tim Murinju prenosi svoje utiske, poslije čega Portugalac odlučuje da li će taj igrač uopšte trenirati, da li će raditi individualno ili će morati da stisne zube i zapne koliko i ostali.

Dakle, oni koji su povrijeđeni, nisu "slobodni da rade šta hoće, bez obaveze da se pojavljuju u Trening centru".

Mobilni telefoni zabranjeni su tokom treninga, a dozvoljeni u autobusu, s tim da zvono ne sme da bude prejako pojačano.

Igrači smiju da slušaju muziku u autobusu, ali bez da to smeta ostalima.

Kome se ne sviđa, može da ide iz Reala...

To je Žoze. To je nedostajalo Realu, očigledno. (MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC