• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ilić za MONDO: A nekada smo željeli Anderleht

Saša Ilić pričao o vremenima "nekad i sad" u kvalifikacijama za Ligi šampiona: "Nemoguće je povući paralelu".

 Ilić za MONDO: A nekada smo željeli Anderleht Izvor: MONDO

Tako blizu, a tako daleko djeluje Liga šampiona za crno-bijele.

Sa značajnom prednošću i svješću da su mnogo bolji od Pjunika putovaće u Jermeniju na revanš drugog kola kvalifikacija, na žrebu za treće kolo su imali sreće, a u četvrtom ih (ako dotle stignu) čekaju protivnici koji nisu predstavnici evropskog krema.

Međutim, u Humskoj 1 ne razmišljaju ni o Ekranasu i Helsinkiju, a kamoli o četvrtoj rundi.

Ko se na mlijeko opeče i u jogurt duva, kaže narod, a Partizan se baš opekao prošle godine protiv Apoela, kada je mu je Liga šampiona djelovala baš blizu.

Za sada je svima u mislima samo Pjunik - analiza prve utakmice i priprema za drugu.

"To nam je bila prva utakmica poslije priprema, a veoma važna. Normalno je da u takvoj situaciji ne funkcioniše sve kako treba - nismo uvijek uspjevali da uhvatimo ritam. Ipak, napravili smo korektan rezultat. Mogli smo da damo još koji gol, ali i 3:1 je veliki kapital", počeo je Saša Ilić priču za MONDO.

O planovima za revanš zamjenik kapitena je dodao:

"Trudićemo se da damo gol i utakmicu što pre uvedemo u mirne vode. Sada ne moramo da napadamo kao u prvom meču, jer nema potrebe da jurimo golove. Realno, trebalo bi da prođemo dalje".

Upravo je Saša Ilić pogodio ko će biti potencijalni protivnik srpskog šampiona u trećem kolu kvalifikacija. Bacio je pogled na spisak mogućih rivala i rekao: "Ekranas".

Jasno je da je Partizan dobio protivnika koga bi trebalo da savlada.

"Imali smo sreće, jer, po koeficijentu UEFA, dobili smo jednog od slabijih protivnika, ko god da to bude. Ni Litvanci ni Finci nisu u rangu Bate Borisova, koji je ne tako davno igrao u Ligi šampiona, pa ni ni na nivou Omonije ili AIK-a. Žrijeb nam je bio naklonjen".

Sjećanja na vremena kada je Partizan na papiru bio favorit, a ispadao, nisu izblijedila. Prije Apoela, desila mu se Artmedija, rana koja i dalje boli crno-bijele.

"Sve je tada bilo drugačije. Trebalo je da igramo protiv Seltika, ali pošto je Artmedija napravila iznenađenje, igrala je protiv nas. A onda nismo imali sreće".

Ilić ne može da povuče paralelu sa 2003. godinom kada je kao kapiten odveo Partizan u Ligu šampiona.

"Tih godina su se kvalifikacije igrale po drugom sistemu. Redovno smo dolazili do posljednje runde a onda nailazili na Spartak, Bajern i Njukasl. Nismo bili u situaciji da bilo kome prijetimo. Nemoguće je porediti to i sadašnje vrijeme".

Nekada su se u Humskoj 1 molili da izbjegnu Arsenal i Valensiju, a sada su Bazel, Anderleht, Hapoel, Kopenhagen i Sparta moguće posljednje prepreke. Ipak, ni sada ne smiju da prijete.

"Osim Krstajića, Moreire i mene u ekipi nema iskusnog igrača. Tim je mlad, mnogo je igrača tek stiglo iz Teleoptika. Vremena su se promijenila. Nekada smo ostajali bar po tri-četiri godine u Partizanu iako smo poslije prve sezone dobijali ponude iz inostrantva. Sjetite se koliko smo igrali Vlada Ivić, Duljaj, ja i ostali... Sada Partizan mora da prodaje mlade igrače da bi se obezbijedila sredstva za egzistenciju kluba. Tačno je, ranije smo se molili da dobijemo Anderleht na žrijebu za posljednje kolo, a sada"...

Ilić je prije prve utakmice sa Pjunikom izjavio da će biti teško stići do Lige šampiona. Ipak, ne tvrdi da je tada bilo lakše stići do grupa Lige šampiona nego sada.

"Ne mogu da kažem da je tada bilo lakše kad smo, realno, dobijali mnogo teže protivnike nego što sada možemo da ih dobijemo. Ali, kao što sam rekao, sada imamo mlad tim", nastavio je vezista crno-bijelih:

"Moramo da koncentrišemo na revanš sa Pjunikom, pa ako stignemo do trećeg kruga, a onda da se posvetimo Litvancima ili Fincima i obezbijedimo učešće u Ligi Evrope".

Partizan je dominantan u Srbiji u posljednje tri sezone. Crvena zvezda i Vojvodina su se ovog ljeta pojačale i imaju namjeru da skinu crno-bijele sa trona.

"Uvijek pratimo šta se dešava u Zvezdi i Vojvodini, jer su nam konkurenti za titulu. Međutim, sada o tome ne razmišljamo osim što vjerovatno svako od nas krajičkom oka pogleda šta kod njih ima novo. Osvojili smo tri uzastopne titule i red je da ih potvrdimo van granica naše zemlje. Partizanova je obaveza da igra bar u Ligi Evrope. Sada smo tome posvećeni", zaključio je Saša Ilić.

(MONDO - R.J. - foto Partizan.rs, MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC