• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Valijente: Srpski derbi je srčaniji od španskog

Autor mondo.rs

Učenik Barselonine škole Mark Valijente trebalo bi da odigra svoj drugi "vječiti derbi" u karijeri. Da li će sa saigračima uspjeti da sačuva mrežu kako bi crno-bijeli nastavili niz?

 Valijente: Srpski derbi je srčaniji od španskog Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Partizanov štoper Mark Valijente po dolasku u crno-bijelu porodicu, postao je standardan na svojoj poziciji.

Igrač koji je prošao Barseloninu školu, čuvenu La Masiju,već je iskusio učešće u najvećoj utakmici srpskog fudbala - "vječitom derbiju", a u subotu ga očekuje novi, ovog puta na stadionu Crvene zvezde.

"Naš pristup svakoj utakmici je takav da želimo da damo maksimum i nastavimo sa dobrim partijama kojima smo otpočeli ovu polusezonu. Nadamo se da će tako biti i u derbiju. Nema nikakve euforije, mirno i staloženo čekamo subotu veče", rekao je Valijente za klupski sajt.

Partizan nije primio gol na posljednjih pet utakmica (od 18. kola i gostovanja Mladost u Lučanima). Da li će Valijente i odbrana crno-bijelih nastaviti niz?

"Imamo dobru odbranu, koja je naša snaga. Ipak, derbi nije obična utakmica i koncentracija mora biti devedeset minuta u svim segmentima. Kada govorimo o defanzivi, čitav tim radi na tome i nadamo se da ćemo tako i nastaviti", kaže Španac.

U timu Partizana neće biti mladog štopera Svetozara Markovića koji je je operisao meniskus i neće biti na terenu nekoliko sedmica, vjerovatno dva mjeseca.

Valijente kaže da će svako ko bude "uskočio" na poziciju Markovića biti spreman za meč sa Zvezdom i dodaje da na svaki detalj treba obratiti pažnju, jer upravo oni, ocjenjuje, odlučuju ovakve utakmice.

Upitan da li će njegovi prijatelji iz Španije doći na derbi, Valijente kaže da neće, jer imaju obaveze, ali da će pratiti meč preko interneta.

"Često me pitaju da uporedim ovaj derbi sa španskim. Rekao bih da je ovaj mnogo srčaniji, dok se španski gleda širom svijeta".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC