• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kada Juventus prodaje, prodaje skupo!

Autor mondo.ba

Prodaja golmana Audera u Sampdoriju samo je posljednji u nizu Juventusovih transfera kojima je za veliki iznos "utopio" svoj "višak".

Transfer Kristijana Ronalda iz Real Madrida u Juventus obilježio je ljetni pelazni rok, pa i sezonu u Seriji A, tako da su ostali transferi ostali u sjenci dolaska sjajnog Portugalca.

Osim Kristijana Ronalda dovela je "Stara dama" još nekoliko fudbalera, vratili su se Daglas Kosta i Leonardo Bonući, stigli su Žoao kanselo, Matija Perin... ali u isto vrijeme Juventus je i prodavao, i to skupo.

Uprava Juventusa tokom prethodna dva prelazna roka rješavala se „viška“ igrača, a zanimljivo je da je na njima solidno zaradila, iako su neki imali potpuno marginalnu ulogu ili igrali samo prijateljske utakmice.

Posljednja u nizu Juventusovih dobrih prodaja je transfer Emila Audera, golmana koji je upisao tek jedan nastup u crno-bijelom dresu, u Sampdoriju za čitavih 20 miliona evra.

Formalno, radi se o pozajmici, ali "Stara dama" inkasiraće na ljeto 20 miliona za golmana koji praktično nije ni zaigrao za nju.

Torino je ljetos napustilo nekoliko igrača, a neki od njih za desetine miliona evra.

Defanzivac Matija Kaldara u januaru 2017. plaćen jeAtalanti 19 miliona evra, ali je još godinu i po ostao u Bergamu na pozajmicu, da bi ga Juventus prošlog ljeta prodao Milanu za 35 miliona evra.

Slična situacija bila je i sa Rolandom Mandragorom, koji je poslije dolaska iz Đenove, bio na pozajmicama u Peskari i Krotoneu, da bi ljetos završio u Udinezeu za 20 miliona evra.

Očigledno je da Juventus ima dobru saranju sa klubovima iz Đenove. Stefano Sturaro kupljen je u ljeto 2014.od Đenove za 9,6 miliona evra, da bi se poslije četiri sezone u Juventusu i isto toliko osvjenih titula vratio u matični klub.

Sturaro je na pozajmici do ljeta, a potom će Đenovljani da isplate za njega 16,5 miliona evra.

Čelnici Juventusa znaju kako da unovče igrače koji su obećavali, ali nisu ispunili njihova očekivanja.

Jedan od njih je i Alberto Čeri, koji je kao tinejdžer stigao iz Parme u Juventus 2015. godine, ali nikada nije zaigrao za "Staru Damu", već je igrao na pozajmicama u Kaljariju, SPAL-u, Peskari i Peruđi.

Uprkos tome za momka, koji je stigao u Torino bez obeštećenja prije pet godina, Juventus je ove sezone dobio DEVET miliona evra od Kaljarija.

Đanđakomo Manjani proveo je ljetos u Juventusu samo 26 dana, nakon dolaska iz Peruđe, a klub iz Torina nije „pao“ na njemu. On je ekspresno proslijeđen Sasuolu za PET miliona – identičan iznos za koliko je kupljen.

Ni minut za Juventus nije odigrao ni Rikardo Orsolini, štoper koji je stigao iz Askolija 2017. za šest miliona evra plus bonusi u iznosu četiri miliona.

Nakon pozajmice Atalanti, gdje se Orsolini nije naigrao, proslijeđen je u Bolonju, sa opcijom kupovine u iznosu 12 miliona evra.

Ista priča je i sa Andresom Teljom, talentovanim kolumbijskim veznjakom koji je u zimu 2015. doveden iz Envigada, prvo na pozajmicu, da bi poslije nekoliko utakmica za mladi tim Juventusa već u julu 2015. bio otkupljen.

Tog ljeta osvojio je trofej Superkupa Italije, presjedivši na klupi meč u Šangaju, ali ispostaviće se, bio je to njegov jedini "nastup“ za klub iz Torina, ne računajući prijateljske utakmice.

Njegove sljedeće stanice bile su Kaljari, Empoli, Bari, da bi prošlog ljeta bio prodan Beneventu za tri miliona evra.

Ove sezone „Stara dama“ zahvalila se i nekolicini igrača koji su u prošlosti učestovali u osvajanju titula. Tomas Rinkon je ljetos prodan Torinu za šest miliona evra, a Medhi Benatija je ove zime prodan u katarski Al-Duhail za osam miliona evra.

Poslije dolaska Kristijana Ronalda argentinski napadač Gonzalo Iguain postao je prekobrojan, pa je prvo pozajmljen Milanu, da bi potom otišao kod svog nekadašnjeg trenera, Mauricija Sarija u Čelsi. Oba kluba platila su Juventusu po devet miliona.

Solidan iznos Juventus je dobio i za pozajmicu Andree Favilija, momka čiji je doprinos osvajanju duple krune u sezoni 2015/2016 bio ulazak u igru na samo jednoj utakmici Serije A, protiv Frozinonea, i to u 93. minutu!

Dvogodišnja pozajmica plaćena je pet miliona evra, a klub je - Đenova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC