• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stadioni u Italiji su gori od onih u Gabonu?

Autor mondo.rs

"Neverovatno je da samo Udineze i Juventus imaju stadione u vlasništvu. Stadion nije samo trošak, to je pre svega investicija", rekao je predsednik FIFA i navijač Intera, Đani Infantino.

 Stadioni u Italiji su gori od onih u Gabonu? Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Aktuelni predsednik FIFA je Švajcarac italijanskog porekla i ne krije da je Interista.

"Da, oduvek sam bio Interista, to su osećanja koja steknete još kao dete. Moj otac je navijao za Inter i gledao je uživo finala Kupa šampiona 60-ih godina. Odveo me je da ih gledam kad sam bio mali i sećam se buke tog dana kada sam prvi put ušao na 'San Siro'", rekao je Đani Infantino svojevremeno.

Ovaj dugogodišnji fudbalski radnik u februaru 2016. izabran za naslednika svog zemljaka, Sepa Blatera, na mestu prvog čoveka "Svetske kuće fudbala".

Zapravo, Infantino se samo preselio iz Niona u Cirih, jer je kandidaturu za funkciju predsednika FIFA podneo kao aktuelni generalni sekretar UEFA i jedan od najbližih saradnika Mišela Platinija, koji je poput Blatera takođe morao da se povuče iz fudbala pod optužbama za davanje mita i korupciju.

Mnogi analitičari smatraju da je proširenje FIFA svetskog prvenstva na 48 reprezentacija zapravo cena koju je Infantino morao da plati za podršku koju je tražio i dobio tokom kampanje za mesto predsednika te organizacije. To, međutim, nije bila tema tokom njegovo intervjua za italijanski "Rai Sport", za koji je rekao da je "Italija danas iza Gabona kada su stadioni u pitanju" i da je "neverovatno da samo Udineze i Juventus imaju stadione u vlasništvu".

"Nema nikakve logike u situaciji sa italijanskim stadionima. To je zemlja u čijoj kulturi je neverovatna strast prema fudbalu, ali je u isto vreme Italija danas iza Gabona kada su stadioni u pitanju, ako pogledamo kako je izgledao prethodni Afrički kup nacija", rekao je Infantino.

"Neverovatno je da samo Udineze i Juventus imaju stadione u vlasništvu. Stadion nije samo trošak, to je pre svega investicija", podsetio je ovaj 48-godišnjak ljude na čelu vodećih italijanskih klobova da ih je "vreme odavno ostavilo u istoriji".

Roma, međutim, godinama vodi borbu za legalizaciju projekta "Stadio Della Roma", iako je čitava plejada lokalnih političara i gradonačelnika Rima odbijala da podrži ovu ideju.

Napoli, Lacio i Fiorentina takođe su klubovi čiji projekti stagniraju iz različitih razloga, dok su milanski giganti Inter i Milan imali svojevremeno izrađene makete budućih stadiona, ali je usledila kriza, predsednici Masimo Morati i Silvio Berluskoni povukli su se iz klubova, posle čega su novi vlasnici iz Kine rešili da prvo sređuju klubove "iznutra", pa potom razmišljaju i o selidbi sa "Đuzepe Meace", tj. "San Sira".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC