• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istorija na Maksimiru: Žena na čelu Dinama

Autor mondo.rs

Od kada je osnovan u junu 1945, hrvatski šampion nije imao predsjednicu. To će biti promijenjeno sljedeće nedjelje, kada će bivša Mamićeva sekretarica sjesti na čelo kluba. Tako će biti ostvarena njegova stara želja.

 Vlatka Peras bivša sekretarica Zdravka Mamića predsjednica Dinama Izvor: MN PRESS

Dinamo Zagreb igra najuspešniju evropsku sezonu od sedamdesetih godina, rutinski ide ka još jednoj tituli u hrvatskom prvenstvu i teško može da pronađe razlog da bude nezadovoljan aktuelnim trenutkom.

Dok se sprema za dvomeč protiv Benfike, u kojem bi samo jednim remijem mogao da donese Hrvatskoj dva mjesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona, zagrebački klub planira i krupnu kadrovsku" promjenu.

Istorijsku!

Prema saznanju "Sportskih novosti", Dinamo će sljedeće nedjelje prvi put dobiti predsjednicu kluba, Vlatku Peras.

Ona je zaposlena u Dinamu od 1999. godine, a posljednje tri godine je bila član Upravnog odbora. Zagrebački list je naziva "iznimno lojalnom čelnicima kluba", ali i strogom ženom, britkog jezika.

Nije potrebno naglašavati da je njen uspon na "Maksimiru" bio direktno vezan za Zdravka Mamića, jer mu je godinama bila lična sekretarica. "Do njega se moglo doći samo preko Vlatke", objašnjeno je u tekstu.

Vlatka Peras rođena je 21. marta 1977. godine u Zagrebu, a po struci je inžinjer vazdušnog saobraćaja.

Peras je postala član Uprave kluba kada je Mamić na kraju 2015. odlučio da napusti Dinamo.

"Naizgled neobično, ali postojao je jaki razlog za takvu odluku. Naime, u Upravi kluba tada su - uz Mamića - sjedili Tomislav Svetina i Matej Škegro, a kako oni nisu bili od onih koji će ga bespogovorno slijediti, jasno je da se Mamić morao osigurati s dodatnim ljudima (Vlatkom Peras, Amrom Peternel i Krešimirom Antolićem). Tako je u najgoroj opciji imao sigurna tri glasa u petočlanoj upravi", iznosi zagrebački dnevnik i objašnjava da su u međuvremenu i Svetina i Škegro napustili "Maksimir".

Da bi nova predsjednica formalno stala na čelo Dinama, moraće da je izglasa Skupština kluba, ali navedeni list tvrdi da će to biti samo formalnost.


Takođe, navedeno je da Vlatka Peras nije bila prvi favorit za predsjednicu Dinama, jer je na tom mjestu bio "viđen" i Paško Dodić, poznati zagrebački zlatar i još jedan čovjek od najvećeg Mamićevog povjerenja, ali on nije bio spreman da se uhvati u koštac sa tim izazovom.

Poput Mamića, i Peras je bila jedna od zaposlenih u Dinamu koji su morali da daju iskaz policiji. Ona je bila ispitivana pred sudom o velikoj pozajmici od kluba - ukupno 2,1 milion kuna (prema današnjem kursu, oko 282 hiljade evra).

I tokom njenog svedočenja, Zdravko Mamić je naglas rekao: "Ti si trebala biti predsjednica, a ne ja ili Vrbanović".

Po svemu sudeći, tako će i biti.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC