• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SASTAV ZVEZDE: Ko će levo?

Autor mondo.rs

Kada je u pitanju startna postava crveno-belih za 159. "večiti derbi", najveća nepoznanica je koja dvojica će igrati beka i krilo po levoj strani.

Nema velikih kadrovskih problema trener Crvene zvezde, Vladan Milojević, uoči subotnjeg duela sa Partizanom (18 časova, stadion Rajko Mitić, prenos na TV Arena Sport 1), tako da su mu na raspolaganju brojne kombinacije u krojenju tima na koji će se osloniti u 159. "večitom derbiju".

Znak pitanja stoji jedino uz ime Milana Rodića, koji je pauzirao od 8. februara zbog povrede u prijateljskoj utakmici sa Mariborom.

Pouzdani levi bek se vratio treninzima, međutim, veliko je pitanje na kom nivou je trenutno njegova fizička sprema i da li može da izdrži napore duela kao što je predstojeći. Zato bi, od prvog minuta možda pre trebalo očekivati Milana Gajića.

Zimsko pojačanje crveno-belih je odlično odmenio starijeg kolegu u prve dve utakmice prolećnog dela i, čak, stigao da se upiše u strelce u Surdulici, pa neće biti iznenađenje ukoliko u subotu debituje u najvećoj utakmici domaćeg fudbala.

Iako primarno desni bek, Gajić je pokazao da se dobro snalazi i uz levu aut-liniju.

Ni "drim tim" ni vanzemaljci: Milojević spušta loptu


Na toj strani je i druga nedoumica kada je u pitanju startna postava Zvezde, pošto je dilema ko će biti na krilu: Veljko Simić ili Erik Jirka.

Izbor bi mogao da zavisi od toga kako Milojević želi da njegov tim igra. Ukoliko se odluči za Jirku, on bi doneo prodornost i pojačao napad, dok bi sa Simićem ekipa bila sigurnija u defanzivnim zadacima.

Protiv Vojvodine i Radnika počinjao je Simić, pa bi eventualni odabir mladog Slovaka mogao da bude i pokušaj da se protivnik iznenadi.

U odnosu na prva dva prolećna kola, promena se očekuje na poziciji zadnjeg veznog, pošto se Dušan Jovančić potpuno oporavio. Njegov povratak u tim uzrokovaće selidbu Gorana Čaušića na klupu, pa ćemo opet gledati tandem Jovančić - Jovičić.

Deki, Nine, Laza i Lučo: Oni znaju kako se rešava derbi


Što se tiče ostalih pozicija, tu bi trebalo da je sve poznato. Marko Marin, Mohamed El Fardu Ben i Ričmond Boaći su odmorili prošlog vikenda kada je ekipa gostovala u Surdulici i trebalo bi da "punih baterija" uđu u predstojeći duel.

Vujadin Savić i Nemanja Milunović su zdravi, te se očekuju na štoperskim pozicijama, dok su Filip Stojković na desnom beku i Milan Borjan na golu neprikosnoveni.

Dakle, očekivana startna postava Crvene zvezde za predstojeći derbi je:

Borjan - Stojković, Savić, Milunović, Gajić - Jovičić, Jovančić - Ben, Marin, Simić - Boaći.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC