• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gazda Ahmetov kupio Eduarda Da Silvu

Poslije tri sezone u Londonu, 20 golova na 67 utakmica za Arsenal i teškog loma noge iz 2008. godine, Eduardo Da Silva odlazi u Šahtjor iz Donjecka.

 Gazda Ahmetov kupio Eduarda Da Silvu Izvor: MONDO

Ukrajinski klub platio je Arsenalu sedam miliona evra za Brazilca sa hrvatskim državljanstvom, pišu mediji u Hrvatskoj.

Takođe, navodi se da će "Dudu" u Ukrajini zarađivati tri miliona evra po sezoni, a da je "lobista" za ovaj transfer bio njegov kolega iz reprezentacije Hrvatske, Darijo Srna. Kapiten "kockastih" je uspio da ubijedi gazdu Šahtjora Rinata Ahmetova, da je omaleni Eduardo valjana investicija za taj novac.

Arsenal je 3. jula 2007. godine platio Dinamu iz Zagreba skoro devet miliona evra za momka rođenog 25. februara 1983. godine u Rio de Žaneiru.

Eduarda su još 1999. godine primjetili skauti Dinama i doveli ga u svoje mlađe kategorije kao 16-godišnjaka.

"Dudu" je za seniorski tim Dinama debitovao u sezoni 2001/02 i u narednih pet sezona postigao je 84 gola na 120 utakmica za "modre", uz još deset na 15 nastupa na pozajmici u Interu iz Zaprešića.

Uz to, Eduardo je izborio i standardno mjesto u reprezentaciji Hrvatske, za koju je postigao 18 golova na 29 utakmica, pa je sve to skupa bio sasvim dovoljan razlog da ga kupi Arsenal.

I do strašne povrede, koju mu je nanio Martin Tejlor iz Birmingema, Eduardo je odlično odrađivao svoju ulogu u dresu "tobdžija". U prvoj sezoni, postigao je 12 golova, uz osam asistencija, za tim Arsena Vengera, na 31 utakmici.

Narednu sezonu, do povrede, počeo je sa tri gola na četiri meča, a poslije jednogodišnje pauze i oporavka od otvorenog preloma fibule, Eduardo je bio strijelac svega pet golova na 32 utakmice sa Arsenal.

Dovođenjem Eduarda, Šahtjor je dodatno pojačao konkurenciju u napadu, gdje su Luiz Adrijano, Džulijus Agahova, Oleksandr Gladki, Ruslan Fomin i Marsel Moreno.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC