• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željezničar protiv Mladosti prekinuo crni niz!

Autori mondo.ba Autori Fena

Poslije šest uzastopnih poraza u Premijer ligi BiH, sarajevski "plavi" konačno slavili, i to nakon preokreta sa igračem više u drugom poluvremenu.

Fudbaleri Željezničara pobijedili su večeras na "Grbavici" Mladosti iz Doboj Kaknja 2:1 (0:1), u posljednjoj utakmici 21. kola Premijer lige BiH.

Golove za Željezničar postigli su Mladen Veselinović u 57. i Ermin Zec u 70. minuti, dok je jedini strijelac za Mladost bio Gedeon Guzina u 29. minuti.

Željezničar je tako prekinuo niz od šest poraza. No, do prvog tijumfa nakon nekoliko mjeseci plavi sa "Grbavice" došli su teško, s obzirom na to da su gosti nakon prvog poluvremena imali prednost od jednog gola. Ipak, Željezničar je u nastavku krenuo potpuno ofanzivno i napravio preokret.

Većim dijelom meča Željezničar je bio bolji, ali su napadi domaćih u prvom dijelu završavali uglavnom na bezuspješnim pokušajima glavom. Gosti iz Doboj Kaknja su takođe igrali otvoreno i imali boljje prilike, a već u 4. minuti mogli su doći do prednosti. No, udarac Boje krajnjim naporom zaustavio je Kjosevski.

U 29. minuti Mladost dolazi do vođstva. Arežina je započeo napad i dodao do Atajića koji na drugoj stativi pronalazi Guzinu, a napadač Mladost sa dva metra šalje loptu u mrežu.

Nakon primljenog gola Željezničar je svim snagama krenuo u napad, a u posljednjih 15 minuta imao je i igrača više nakon isključenja Velbeka. No, napadači plavih nisu uspjeli pronaći put do mreže, mada su imali nekoliko dobrih prilika.

Željezničar je u drugom poluvremenu krenuo silovito i već u 48. minuti mogao do izjednačenja. No, i ovoga puta iskazao se golman Velić, koji je panterskom intervencijom spasio mrežu nakon udarca Bogičevića.

Redale su se prilike Zajmovića i Mujezinovića, a u 57. minuti Željezničar dolazi do izjednačenja. Ramović je ubacio loptu u peterac gdje se dobro snašao Veselinović i u padu glavom poslao loptu u mrežu.

I Mladost je nekoliko minuta kasnije bila u prilici da ponovo postigne pogodak, ali Guzina ne uspijeva kazniti grešku odbrane.

U 70. minuti Željezničar dolazi u vodstvo. Novi igrač Željezničara Ermin Zec, koji je nekoliko minuta ranije ušao u igru, dobro se snalazi u šesnaestercu gostiju i sa desetak metara iz okreta šalje loptu u gol.

Do kraja utakmice Željezničar je mogao i do trećeg pogotka, ali udarac Veselinovića u 87. minuti čudesno brani Velić, dok Zec u sudijskoj nadoknadi pogađa stativu.

PREMIJER LIGA BIH - 21. KOLO:

GOŠK - Sloboda 0:0

Zrinjski - Radnik 0:0

Željezničar - Mladost 2:1 (0:1)
/Veselinović 57, Zec 70 - Guzina 29/

Odigrano u subotu:

Sarajevo - Krupa 2:1 (1:1)
/Halilović 4, 73 - Nikodijević 36/

Tuzla siti - Čelik 1:1 (1:0)
/Ubiparip 11 pen - Dilaver 90/

Zvijezda 09 - Široki Brijeg 1:1 (0:0)
/Predragović 66 - Bagarić 90+3/

TABELA: Sarajevo 49, Zrinjski 40, Široki Brijeg 32, Željezničar 31, Sloboda 29, Mladost 29, Radnik 26, Čelik 25, Zvijezda 09 23, Tuzla siti 21, GOŠK 19, Krupa 16.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC