• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danku Lazoviću stradalo koljeno

Nema sreće Danko Lazović u Sankt Peterburgu.

 Danku Lazoviću stradalo koljeno Izvor: MONDO

Od kada je 3. marta ove godine, za skoro pet miliona evra, prešao iz PSV Ajndhovena u Zenit, doživio je drugu, po svemu sudeći ozbiljnu povredu.

Pred Mundijal u Južnoj Africi, u duelu sa Terekom, Lazoviću je stradao butni mišić, a u subotu, tokom meča sa Sibirom, povrijedio je lijevo koljeno.

Iako će tek magnetna rezonanca, vjerovatno u ponedeljak, pokazati koliki je stepen oštećenja ligamenata, trener Zenita Lućano Spaleti izrazio je zebnju da povreda možda uopšte nije naivna.

"Osjetio je oštar bol u koljenu, kakav se javlja kada dođe do povrede unutrašnjih kolateralnih ligamenata", rekao je Italijan, čiji tim i dalje nema poraz u ruskom prvenstvu (10-3-0), gdje je na prvom mjestu sa sedam bodova više od šampiona Rubina iz Kazanja.



Lazović je u igru ušao u 67. minutu, a u duelu sa odbrambenim igračem tima iz Novosibirska u 81. minutu, osjetio je bol i ostao da leži na travi. Tri minuta kasnije, poslije ukazane pomoći, bio je spreman da uđe u igru i tražio je to od Spaletija, ali mu ljekari tima to nisu dozvolili.

Da su bili u pravu, pokazao je otok koji se pojavio nedugo zatim.

"Moraćemo da sačekamo da se otok povuče, tako da će snimak rezonancom vjerovatno biti obavljen u ponedeljak. Tek tada ćemo znati koliko će Danko morati da pauzira", dodao je Spaleti.

Za razliku od većine igrača koji su nastupali na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi, kojima su treneri i klubovi produžili odmore, Lazović se odmah priključio Zenitu, koji se nalazi u jeku sezone. Na prvoj utakmici je postigao divan gol iz slobodnog udarca, protiv Alanije, a na drugoj doživio je povredu.

Kada se proljetos povredio protiv Tereka, za pomoć se obratio sada već čuvenoj doktorki Marijani Kovačević, kod koje je Lazović odlazio još kao fudbaler PSV Ajndhovena. Ipak, metoda liječenja placentom pokazala se kao efektnija kod povreda mišića, nego kod oštećenja ligamenata.

(MONDO, foto: fc-zenit.ru)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC