• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kanavaro: Teri, očekuj "sjekiru"

"Mislim da Džon Teri više neće biti ni na spisku, a kamoli u 11 startera ili sa kapitenskom trakom", kaže Fabio Kanavaro.

 Kanavaro: Teri, očekuj "sjekiru" Izvor: MONDO

Ako neko poznaje "Don Fabija", to je onda Fabio Kanavaro...

Od skoro penzionisani kapiten italijanske reprezentacije i prvak svijeta iz 2006. godine, prokomentarisao je sukob, koji je tokom nedavnog Mundijala u Južnoj Africi izbio na relaciji: selektor Engleske Fabio Kapelo - defanzivac Džon Teri.

Nezadovoljan kako Kapelo tretira igrače, Teri je tokom turnira pokušao da napravi "puč", na konferenciji za medije oštro je kritikovao strogog Italijana, a u hotelu na pivu (što je tada bilo zabranjeno) okupljao je istomišljenike i zagovarao pobunu, kako bi alkohol uveče bio dozvoljen, uz dolazak djevojaka i supruga na turnir.

Ništa od toga se na kraju nije dogodilo, osim što je Njemačka zgazila Englesku u osmini finala sa 4:1.

Uz prethodno Terijevo izvinjenje, u stilu: "OK, ti si šef, ti odlučuješ".

Do razlaza između Kapela i Terija došlo je još prije turnira, kada je selektor odlučio da oduzme kapitensku traku Teriju, nakon što je na Ostrvu otkriveno da je kapiten reprezentacije bio i ljubavnoj aferi sa vjerenicom tadašnjeg saigrača u Čelsiju, Vejna Bridža.

Zbog toga, Bridž je odbio da nastupa za reprezentaciju u kojoj je Teri, ali to "ljubavnika" nije koštalo mjesta u timu, već samo trake na ruci.

Taman kada su svi pomislili da se prašina slegla i da će Englezi u pomirljivom raspoloženju započeti novi ciklus kvalifikacija za EURO 2012, iz Kanavaro koji je preko medija Teriju poručio da očekuje najgore.

"Mislim da Džon Teri više neće biti ni na spisku, a kamoli u 11 startera ili sa kapitenskom trakom", rekao je Kanavaro u intervjuu za "Dejli Star Sandej".



"Jednostavno se ne svađaš sa Fabijom. On neće dozvoliti da mu neko upropasti još jedan turnir", dodao je Kanavaro, rekorder po broju utakmica u dresu italijanske reprezentacije, koji je sa Kapelom radio u Juventusu i Realu iz Madrida.

"Apsolutno podržavam odluku Fudbalske asocijacije Engleske da zadrži Fabija. On će sada zaista od Engleske napraviti svoj tim, a kada to bude uradio, ja ću reći da su Englezi favoriti za EURO 2012", stavio se Kanavaro na stranu Kapela u sukobu sa, mnogi će reći, razmaženim zvijezdama Premijer lige.

"Kada sam došao u Real Madrid, pored mene i Ruda van Nistelroja, Kapelo je doveo još nekoliko fudbalera u prvoj sezoni i stigao je momentalni uspjeh, ali je na internacionalnom nivou potreban duži period da bi selektor napravio 'svoj tim'", tvrdi Kanavaro, obrazlažuću da se u klubu trener i igrači viđaju svaki dan, a u reprezentaciji jednom u dva mjeseca ili rjeđe.

"Ne želim da govorim mnogo o Fabiju, ali bih bio iznenađen kada bi više od pet igrača iz postave protiv Njemačke na Svjetskom prvenstvu bilo među starterima za prvi meč Engleske na EURO 2012", nastavio je "Kana" da plaši ne samo Terija, već i ostale.

"Za samo dvojicu mogu da garantujem da će biti u 11, ako budu zdravi, a to su Ešli Kol i Vejn Runi. U naredne dvije godine, Fabio će imati sasvim dovoljno vremena da izgradi novi tim, koji će biti neprepoznatljiv u poređenju sa onim koji je igrao u Južnoj Africi. Španija će biti među favoritima, ali ako se Fabio otarasi egoista, mislim da će Engleska brzo shvatiti da je bila prava odluka da se on zadrži na mjestu selektora", zaključio je Kanavaro.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC