• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poraz Helsinkija, pobjeda Slovana

Potencijalni protivnik Partizana na putu ka Ligi šampiona i rival Crvene zvezde u kvalifikacimama za Ligu Evrope zabilježili su različite rezultate za vikend.

 Poraz Helsinkija, pobjeda Slovana Izvor: MONDO

Protivnik Partizana u revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, Pjunik, nije igrao za vikend u ligi Jermenije, zbog kratke pauze u prvenstvu.

Skauti crno-bijelih stoga mogli su da se skoncentrišu na potencijalne protivnike u trećem kolu kvalifikacija.

Ali, ni litvanski Ekranas, iz istih razloga, nije nastupio za vikend u nacionalnom prvenstvu, tako da je na dijelu bio samo finski Helsinki. Lider prvenstva doživio je neprijatan poraz na svom terenu od trećeplasiranog Kupsa sa 2:1, iako je od 18. minuta imao vođstvo od 1:0. Gol je postigao Zeneli.

Ukoliko u srijedu eliminišu Pjunik, fudbaleri Partizana će protiv Helsinkija ili Ekranasa igrati 27/28. jula u Humskoj, a revanš 3/4. avgusta u gostima. Budu li preskočili i tu prepreku, od Lige šampiona dijeli ih još "plej-of" runda (17/18. avgust, 24/25. avgust).

Sam plasman u "plej-of" rundu u kvalifikacijama za Ligu šampiona, poraženim timovima donosi plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

Partizan će u ponedeljak u 11 časova, čarter letom, krenuti put Jerevana, gdje će u srijedu od 17 časova po našem, a 20 po lokalnom vremenu igrati revanš utakmicu protiv Pjunika. U prvom duelu, u Humskoj, crno-bijeli su pobijedili sa 3:1.

I dalje je neizvjesno da li će RTS otkupiti TV prava za prenos utakmice.

U Crvenoj zvezdi znaju ime protivnika na startu kvalifikacija za Ligu Evrope. Crveno-bijeli će u trećem kolu igrati protiv Slovana iz Bratislave, a ovaj tim zabilježio je sigurnu pobjedu za vikend.

U jednom od derbija slovačkog prvenstva, Slovan je pobijedio Košice sa 2:0. Golove u drugom poluvremenu postigli su Slovak i Ivana.

Crvena zvezda će 29. jula na svom terenu dočekati Slovan, a 5. avgusta u Bratislavi igrati revanš. Potom, "plej-of" runda dijelila bi Crvenu zvezdu od učešća u grupnoj fazi Lige Evrope.

(MONDO)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

delija

nema veze i mi cemo njih dobiti 2-0 napred zvezda

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC