• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelsi kupuje vreme: Bar transferi na leto...

Zabrana transfera koja je FIFA propisala Čelsiju uhvatila ih je na spavanju, kada mnogo stvari nije rešeno oko kluba, ali to možda i nije toliko loša vest ukoliko ubrza stvari ovog leta...

Čelsi, zvanično, ne može da dovodi fudbalere.

Zbog toga što je utvrđeno da je u čak 29 slučajeva prekršio pravila u transferima igrača mlađih od 18 godina, Čelsi će zbog toga morati da plati i kaznu od 600.000 švajcarskih franaka, ali isto tako neće moći da registruje nova pojačanja do leta 2020. godine...

Odnosno dva naredna prelazna roka.

Jasno je koliko će to problema stvoriti klubu koji je već bio kažnjavan zbog transfera Gaela Kakute, što je kasnije osporeno, s tim da ih je ovaj "ban" uhvatio pomalo i na spavanju.

Većini nosilaca igre ubrzo ističu ugovori i jasno je koliko to nosi poteškoća rukovodstvu kluba kome su sada "vezane ruke" i prvo mora da ubedi fudbalere poput Luiza, Azara, Vilijana i Pedra da ostanu u Čelsiju dok se ne završi kriza, što neće biti nimalo lako.

Iz tog razloga "plavci" su uložili žalbu Međunarodnoj fudbalskoj federaciji (FIFA) na odluku o zabrani transfera, a na "Stamford bridžu" se nadaju da će ovo značiti da će "početak zabrane transfera" biti odložen za šest meseci, odnosno da će ovog leta moći da dovode pojačanja.

Izvor: MONDO/Predrag Vujić



Ili će kazna bar biti "skraćena"!

Nije potvrđeno kada će žalba biti razmatrana, ali ovo je sve češći slučaj u fudbalu pošto se slično dogodilo nedavno i Atletiko Madridu i Real Madridu.


Ukoliko Čelsi ovog leta bude mogao da dovodi pojačanja to znači i da ćemo videti ogromna ulaganja u rekonstrukciju tima, koja je svakako i potrebna bez ove kazne. 

Podsećanja radi, mnogi smatraju da je Čelsi i očekivao da će kazna pristići pošto je ove zime već angažovao Kristijana Pulišića iz Dortmunda za sumu oko 60 miliona evra, a koji će baš ovog leta postati fudbaler "plavaca".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC