• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tuzla siti doveo Sesara pred gostovanje Krupi

Autori mondo.ba Autori Fena

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Ivan Sesar (29) pojačao je ekipu Tuzle siti do kraja sezone u Premijer ligi BiH.

  Tuzlaci su za gostovanje Krupi jači nego u odnosu na meč sa Čelikom, nakon što je u srijedu s klubom potpisao ugovor Ivan Sesar (29), koji igra na poziciji defanzivnog veznog.

Sesar je igrač s velikim iskustvom, jer je igrao za veliki broj klubova Hrvatskoj, Turskoj, Rumuniji, Finskoj, Slovačkoj i Sloveniji. U Premijer ligi BiH je tokom karijere branio boje Sarajeva i Širokog Brijega.

Novi šef stručnog štaba „plavih“ iz Simin Hana Mirza Varešanović nada se da će i neko od velikog broja povrijeđenih igrača biti na raspolaganju za subotnju utakmicu, a to će se znati na današnjem treningu, koji će biti održan na pomoćnom igralištu stadiona "Tušanj".

Za susret sa Čelikom Varešanović nije imao na raspolaganju golmana Nevresa Fejzića, stopere Ivana Kostića i Jovu Kojića, te Dejana Širanovića, Mirsada Hasanovića, Nikolu Mitrovića i Ajdina Nukića.

Doduše, s izuzetkom Kojića i Fejzića, koji je povrijeđen na početku susreta sa Sarajevom, na sve ove igrače nije mogao protiv Sarajeva računati ni bivši trener Slobodan Starčević. Posebno se osjetilo odsustvo Kostića, u prvom dijelu sezone nesumnjivo najboljeg igrača tuzlanskog tima.

"Bio sam na terapijama u Beogradu radi problema s kičmom, ide nabolje, treniram, ali ne vjerujem da ću moći na teren protiv Krupe, mada bih želio", izjavio je Kostić.

Prema najavama iz stručnog štaba, Varešanović bi na raspolaganju mogao imati sve spomenute igrače osim Kostića i Nukića.

Tuzla siti nakon 21. kola ima 21 bod, dva više od pretposljednjeg GOŠK-a, odnosno, pet više od "fenjeraša" Krupe.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC