• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIFA o suspenziji za BiH u oktobru

Međunaorodna fudbalska federacija (FIFA) saopštila je da je odluku o eventualnom kažnjavanju Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine odložila za oktobar.

 FIFA o suspenziji za BiH u oktobru Izvor: MONDO

FIFA i UEFA su zahtijevale od Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine da ukine tročlano predsedništvo i uvede funkciju predsjednika, ali na skupštini nacionalnog fudbalskog saveza, koja je održana 16. jula, za taj prijedlog nije glasalo dovoljno delegata.

Predstavnici FIFA i UEFA su neoposredno poslije glasanja napustili sjednicu i najavili da bi odluku o suspenciji Fudbalskog saveza BiH mogao da donese Odbor za hitna pitanja u roku od 48 časova.

U ponedeljak je, međutim, u sjedištu FIFA u Nionu saopšteno da će taj postupak ući u redovnu proceduru, što znači da će biti razmatran na sjednici Izvršnog komiteta, koja ja zakazana za oktobar. U isto vrijeme o tome će raspravljati i članovi Izvršnog komiteta UEFA.
Na taj način je Fudbalskom savezu BiH omogućeno da u naredna dva i po mjeseca usaglasi stavove bošnjačkih, srpskih i hrvatskih degelata i izmijeni sporni član statuta, kako bi bila izbjegnuta suspenzija, koja bi podrazumijevala zabranu takmičenja nacionalne selekcije u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope i klubova u evrokupovima.

To praktično znači da će klubovi iz BiH (Borac, Željezničar, Zrinjski i Široki Brijeg) nastaviti da igraju kvalifikacije za Ligu šampiona, odnosno Ligu Evrope.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC