• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Liverpul uzeo slobodnog Džoa Kola!

Uprkos interesovanju Arsnala i Totenhema, engleski reprezentativac Džo Kol odlučio je da poslije Čelsija zaigra za Liverpul!

 Liverpul uzeo slobodnog Džoa Kola! Izvor: MONDO

Dojučerašnji ljubimac navijača Čelsija, koji je za taj klub igrao od 2003. godine, potpisao je četvorogodišnji ugovor sa Liverpulom i nosiće broj "8" na leđima.

On je na Enfild došao kao slobodan igrač, jer mu je ugovor sa Čelsijem istekao 30. juna ove godine. Po istom principu, prije Kola, u Liverpul je došao reprezentativac Srbije Milan Jovanović, koji je "ukrao" novom saigraču broj "10".

Upravo sa "desetkom", Kol je sedam sezona igrao na Stamford Bridžu i postigao 52 gola za Čelsi na 396 utakmica. U reprezentaciji Engleske, ofanzivni vezista igrao je 56 puta i bio strijelac deset golova.

Kol je rođen u Londonu, 8. novembra 1981. godine i karijeru je počeo u jednom od najvećih Čelsijevih rivala, Vest Hemu. Za taj klub, Kol je postigao 13 golova na 149 utakmica.

Džo Kol je 20. juna 2009. godine oženio ličnu fitnes instruktorku Karli Zaker, sa kojom se zabavljao od 2002. godine. On ju je zaprosio 2007. godine u restoranu "The Ivy", uz prsten od 50.000 funti. Par je 18. marta 2010. godine dobio prvu bebu, Rubi Tatjanu Kol.

Uprkos tome što su ga zvali Totenhem i Arsenal, klubovi koji će igrati Ligu šampiona naredne sezone, Kol je odlučio da ode u najtrofejniji engleski klub Liverpul, koji je suočen sa kvalifikacijama za Ligu Evrope. Ipak, vjerujući da će u klubu osatati Stiven Džerard i Fernando Tores, Kol je pronašao dovoljno sportskih motiva da obuče crveni dres, kakav je do sada nosio samo u reprezentaciji Engleske.

Sa Čelsijem, osvojio je tri titule prvaka Engleske i dva FA Kupa, prije nego je postao prvo pojačanje Liverpula od kada je 1. jula novi menadžer ovog kluba postao Roj Hodžson. Pre toga, "redsi" su potpisali Jovanovića i Dondžoa Šelvua.

Iz kluba ovog leta otišli su Josi Benajun (Čelsi) i Fabio Aurelio (slobodan transfer), dok su na izlazim vratima Emilijano Insua (Fiorentina) i Albert Rijera (Olimpijakos).

Do zvanične prezentacije na Enfildu, Kol će morati da prođe medicinske preglede u narednih 48 sati.

Evo i par zanimljivosti o Kolu... Rođen je istog dana kao brazilski fudbaler Luis Fabijano i američka klumica Tara Rid. Najviše je volio da igra protiv Roja Kina i Patrika Vijere. On će 19. avgusta ove godine objaviti autobiografiju.

(MONDO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC