• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slišković: Mandić? Na treningu divno i krasno...

Autori mondo.ba Autori Fena

Fudbaleri Zrinjskog u okviru 22. kola Premijer lige BiH u subotu gostuju kod Mladosti iz Doboj Kaknja. Za prvih jedanaest konkuriše i Staniša Mandić.

Za "Plemiće" će to biti veoma teška utakmica s obzirom da su mnogi igrači pod utiskom prerane smrti 23-godišnjeg golmana Krešimira Bandića, koji je ponikao u Zrinjskom.

"Sve nas u klubu ta vijest jako je potresla. Bandić je bio omiljen i u klubu i u gradu, i sigurno nam nije bilo lako raditi proteklih dana. Na žalost ovakvih trenutaka u životu ima i moramo se nekako izdignuti iznad toga i fokusirati se na sutrašnju utakmicu", rekao je na konferenciji za novinare trener Zrinjskog Blaž Slišković.

Što se tiče same utakmice Slišković je istakao da jedino pobjeda i tri boda ostavljaju Zrinjski u igri za odbranu naslova prvaka.

Zrinjski ima stopostotan učinak protiv Mladosti u sedam međusobnih utakmica igranih u Premijer ligi BiH što, po Sliškovićevim riječima, za njegove igrače predstavlja određenu psihološku prednost, ali i dodatni motiv za Mladost.


"Tradicija je na našoj strani, mislim da smo u sedam susreta upisali svih sedam pobjeda. Međutim, domaćin sigurno želi tu tradiciju prekinuti. Imaju dobru ekipu, dobrg trenera i igraju veoma kvalitetno. To su pokazali i u zadnjoj utakmici protiv Željezničara. Dolazak Zrinjskog, aktuelnog prvaka, za njih će biti podsticaj i motivacija više. Moramo se pripremiti da nas čeka teška utakmica i svih 90 minuta moramo biti maksimalno fizički i psihički spremni", istakao je strateg Mostaraca.

Nakon domaćeg remija protiv Radnika u prošlom kolu, Slišković je izjavio kako se nešto u klubu mora mijenjati, pa je čak spomenuo mogućnost da napusti klupu Zrinjskog. Danas je pojasnio tu svoju izjavu, kazavši kako mu je namjera bila prodrmati i probuditi neke igrače.

"Možda sam ishitreno, zbog ljutnje i nervoze, rekao neke stvari, pa čak i u pitanje doveo svoj angažman. Ja sam spreman i dalje raditi dok god uprava ima povjerenje u mene i u moj rad. To nije upitno. Ja sam tim izjavama htio razdrmati cijelu ekipu, i sebe, i upravu, da se trgnemo što je prije moguće jer zapali smo u rezultatsku krizu".

Ono što mu je zasmetalo, dodao je Slišković, je nedostatak motiva kod nekih igrača.

"Tehničke greške, nekvalitetan pas, neuigranost, to se može tolerisati, ali nedostatak želje, volje i trke - to ne može. Taj nedostatak motiva kod pojedinaca je ono čime sam bio razočaran nakon utakmice s Radnikom", rekao je Slišković i dodao da onaj ko ne vjeruje da Zrinjski može i ove godine do naslova prvaka nema što tražiti u klubu.

Sutrašnju utakmicu zbog povrede propustiće Edin Rustemović, Damir Šovšić i Dalibor Veselinović, a Slišković je najavio kako će, s obzirom na to da već u srijedu Zrinjski igra revanš susret četvrtfinala Kupa BiH protiv Sarajeva, vjerojatno odmoriti ili Miloša Filipovića ili Slobodana Jakoveljevića, koji su odigrali po 90 minuta u sve tri utakmice proljećnog dijela sezone.

Priliku bi u vrhu napada mogao dobiti Staniša Mandić, novo pojačanje Zrinjskog.

"Trebali bismo vidjeti šta Mandić može. Na treninzima je to sve divno i krasno, ali utakmica je jedino pravo mjerilo i razmišljam da ga povedem, pa da konkuriše sa Bekićem za prvih jedanaest", zaključio je Slišković.

Utakmica Mladost - Zrinjski igra se u subotu od 15 časova, uz direktan prenos na BHT1.

PREMIJER LIGA BiH - 22. KOLO:

u subotu

Čelik - GOŠK 15.00
Krupa - Tuzla siti
Mladost - Zrinjski
Radnik - Zvijezda 09
Sloboda - Željezničar

u nedjelju

Široki Brijeg - Sarajevo 18.00

TABELA: Sarajevo 49, Zrinjski 40, Široki Brijeg 32, Željezničar 31, Sloboda 29, Mladost 29, Radnik 26, Čelik 25, Zvijezda 09 23, Tuzla siti 21, GOŠK 19, Krupa 16.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC