• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lev ostaje selektor, ali ko je kapiten?

Selektor Njemačke Joahim Lev pristao je da produži ugovor sa Fudbalskim savezom (DFB) na još dvije godine.

 Lev ostaje selektor, ali ko je kapiten? Izvor: MONDO

On će predvoditi reprezentaciju na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini 2012. godine.

Na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi Lev je predvodio "pancere" do trećeg mjesta, a njegov ugovor istekao je po završetku turnira.

DFB je uoči konferencije za novinare upriličene u utorak malo iza podneva potvrdio da će Lev ostati selektor još dvije godine.

"Vodili smo vrlo jednostavne razgovore. Zadovoljan sam što ću nastaviti da radim sa reprezentacijom, svi smo se zabavljali tokom Svjetskog prvenstva", rekao je Lev u sjedištu DFB u Frankfurtu.

"Naš tim ima sjajnu budućnost i posle uspjeha na Svjetskom prvenstvu, veliki je izazov pripremati se za Evropsko prvenstvo", dodao je 50-godišnji trener.

Lev nije želio da kaže ko će biti kapiten reprezentacije, ali nije dao jasnu podršku Mihaelu Balaku, koji je propustio Svjetsko prvenstvo zbog povrede članka.

"Nije pravo vrijeme da se govori o tome".

U Balakovom odsustvu Filip Lam je bio kapiten "pancera", a po završetku Mundijala defanzivac minhenskog Bajerna rekao je da bi želeo da zadrži kapitensku traku.

Balak se vratio u Bundesligu, pošto je potpisao za Bajer iz Leverkuzena. On je prošle nedjelje rekao da se i dalje smatra kapitenom Njemačke.

"Balak je do sada bio veoma važan u našem timu. Najvažnije je da se oporavi od povrede, vrati normalnim treninzima i da ponovo zaigra za svoj klub".

Selektor Njemačke dodao je da je prošle nedjelje razgovarao sa Balakom i da će to ponovo učiniti prije 11. avgusta i prijateljske utakmice sa Danskom.

On je podvukao da je svjestan Lamove ambicije da ostane kapiten, ali da je to "jedino odluka selektora i da on još nije donio konačnu odluku".

Predsjednik Fudbalskog saveza Nemačke Teo Cvanciger rekao je da su pregovori oko nastavka saradnje bili "jednostavni" i da su za neka "sporna pitanja" brzo pronađena rješenja.

"Imamo mlade i talentovane igrače koji su pokazali klasu i imamo trenera koji odgovara takvom timu", rekao je Cvanciger.

(Beta, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC