• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžić i Antić oči u oči: Pat pozicija

Predsjednik FSS Tomislav Karadžić i selektor Radomir Antić razgovarali "licem u lice" prvi put poslije Mundijala. Ostaje li Antić na tom poslu?

 Karadžić i Antić oči u oči: Pat pozicija Izvor: MONDO

Razgovor je trajao oko dva sata, prostorijama FSS na Terazijama. A zaključka nije bilo.

"Za sada je pat pozicija", rekao je izvor MONDA blizak čelnicima FSS.

Razjašnjenje te rečenice možda će se dogoditi već u srijedu, kada će u Staroj Pazovi zasjedati Izvršni odbor FSS.

Antić je u utorak imao žučnu raspravu sa članovima Stručnog odbora FSS u kojoj je branio svoje odluke i ideje sprovedene tokom Mundijala, ponavljajući da je uspjeh i sam plasman na najveću fudbalsku smotru.

O tome šta najviši stručni organ FSS misli o Antiću i njegovom dvogodišnjem radu, saznaćemo u srijedu na sjednici IO.

Savez i Antić su još prije Mundijala produžili ugovor do 2012, odnosno do završetka ciklusa takmičenja za Evropsko prvenstvo. Međutim, Karadžić je poslije eliminacije Srbije sa Svjetskog prvenstva najavio da će u "kući fudbala" morati da smanjuju troškove, jer u Južnoj Africi nisu zaradili koliko su se nadali.

To je (vjerovatno) podrazumijevalo i smanjenje plate selektora.

Takođe, Karadžić i Antić su imali različita viđenja rezultata "orlova" na Mundijalu. Dok je Antić to ocijenio uspjehom, Karadžić je upotrebio riječ "fijasko", prije svega u finansijskom smislu.

U međuvremenu, FIFA je kaznila Antića sa četiri utakmice zabrane vođenja reprezentacije zbog psovanja sudije Horhea Larionde na meču sa Australijom. I upravo to bi mogao da bude kamen spoticanja u nastavku saradnje.

"Ne bi valjalo da počnemo kvalifikacije bez selektora. Ne bi valjalo ni za nas ni za njega", izjavio je Karadžić po završetku sastanka sa Antićem.

FSS je uložio žalbu nadležnom organu FIFA kako bi kazna bila ublažena...

U fudbalskim krugovima se spekuliše da su Antićevi dani na klupi "orlova" odbrojani.

Tako nešto nije moglo da bude nagovješteno poslije sjednice Odbora za hitna pitanja, održane 1. jula, kada je saopšteno da se Antićeva pozicija ne dovodi u pitanje.

Odbor je tada ocijenio da je srpski nacionalni tim zabilježio "rezultatski neuspjeh" na Mundijalu u Južnoj Africi, ali i da uprkos tome "saradnja sa Antićem i članovima stručnog štaba nikada nije dovođena u pitanje".

"Fudbalski savez Srbije je prije dvije godine postavio niz ciljeva. Sa aspekta organizacije A reprezentacije jasno je rečeno da se u narednom četvorogodišnjem periodu želi kontinuitet u radu sa Radomirom Antićem...Ocjena takmičarskog uspjeha je jedna, a saradnja i sprovođenje zacrtanog dugoročnog plana sasvim druga stvar", saopšteno je poslije sednice Odbora za hitna pitanja, kojom je predsjedavao prvi čovjek FSS Tomislav Karadžić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC