• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Benitez: Inter će biti mlađi, igraćemo bolje

Trener Intera Rafael Benitez poručio je Interistima da očekuje da će šampion Evrope u predstojećoj sezoni igrati bolje nego prethodne.

 Benitez: Inter će biti mlađi, igraćemo bolje Izvor: MONDO

Inter je prošle sezone osvojio tri trofeja - prvenstvo i Kup Italije i Ligu šampiona, ali je ekipa često kritikovana zbog stila igre koji se uglavnom bazirao na kontranapadima. Uostalom to je bio lični potpis taktičkog maga Žozea Murinja, koji je u međuvremenu otišao u Real Madrid.

"Ovaj tim želi da uči. Još nismo kompletna ekipa, ali igrači su pokazali da su pametni i da mogu da urade ono što tražim od njih", rekao je Benitez za list "Gazeta delo Sport".

Inače, u jednom od intervjua kao trener Reala, Murinjo se osvrnuo na Interov tim i rekao da je to "fantastična grupa igrača", ali i dodao "da to nije bila najbolja ekipa, pa su stoga svi morali da treniraju duplo više".

Benitez je na kraju prošle sezone, poslije šest godina u Liverpulu, potpisao dvogodišnji ugovor sa Interom. Sa engleskim klubom osvojio je Ligu šampiona 2005. godine i FA Kup godinu dana kasnije.

"Želio bih da igramo bolje, da ekipa što duže zadrži loptu u posjedu. Igrači su to tražili od mene, ali to će biti težak zadatak", rekao je Benitez, koji se proslavio trenirajući Valensiju, sa kojom je osvojio dvije šampionske titule u Španiji, Kup UEFA.

"Proučio sam tim i vidio da Inter pobjeđuje kada organizuje brze kontranapade. Ekipa ne drži dugo loptu, ali brzo prelazi u napad kada je ponovo osvoji", dodao je španski trener.

On rekao je i da bi želio da pruži priliku mladim igračima Intera. Tim koji je osvojio Ligu šampiona kritikovan je jer nije imao nijednog Italijana u startnoj postavi, a smijenjeni selektor Italije Marčelo Lipi je čak izjavio da Interov trijumf u Ligi šampiona prošle sezone nije i pobjeda italijanskog fudbala.

Veterani Marko Materaci i Frančesko Toldo bili su na klupi, zajedno sa napadačem Marijom Balotelijem. Toldo se povukao, a Baloteli se nalazi na izlaznim vratima, tj. nadomak transfera u Mančester siti.

Ukoliko i on ode, a Inter ne dovede nekog italijanskog fudbalera do kraja ljetnjeg prelaznog roka, u klubu će od domaćih igrača biti Materaci, Paolo Orlandoni, Luka Kastelaci i Davide Santon, uz još desetak "klinaca" iz Omladinske škole.

"Cilj je da pružimo šansu mladima. Svi pričaju o tome, ali u stvari svi samo žele da pobjeđuju i niko nema hrabrosti da čeka", rekao je Benitez.

(agencije/MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC