• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spahićev apel: UEFA i FIFA, nemojte nas ubiti!

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Emir Spahić uputio je apel FIFA i UEFA da "ne zabiju ekser u kovčeg" bosanskohercegovačkog fudbala.

 Spahićev apel: UEFA i FIFA, nemojte nas ubiti! Izvor: MONDO

"Dogodi li se ta suspenzija, FIFA i UEFA će nas ubiti! Riječ je o problemu koji vuče korijene iz samoga političkog ustrojstva države. Mi igrači voljeli bismo kada bi nadležne fudbalske institucije to uzele u obzir, jer mi za nju nismo krivi", rekao je Spahić za ftancuski "L' Ekip".

Reprezentacija BiH će započeti kvalifikacije za EURO 2012. godine 3. septembra u Luksemburgu te četiri dana kasnije na svom terenu dočekati Francusku.

"Živimo za utakmicu s Francuzima. Živimo u nadi da ćemo moći igrati kvalifikacije, pogotovo mlađi igrači koji se razvijaju u Bosni i Hercegovini te sanjaju da će u dvobojima s Francuzima dobiti svoju priliku pokazati se svijetu", dodao je defanzivac Monpeljea.

Zasjedanja Izvršnih odbora FIFA i UEFA na kojima će se donijeti konačna odluka o sudbini fudbala u BiH, zakazana su u oktobru.

Do tada, FS BiH dobio je još jednu priliku da ispoštuje preporuke FIFA i UEFA o ukidanju Predsjedništva i imenovanju jednog predsjednika. U suprotnom, uslijediće suspenzija Saveza, odnosno reprezentacije BiH i klubova u svim evropskim takmičenjima.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC