• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evropska groznica trese Banjaluku!

Evropska fudbalska groznica već nekoliko dana trese najveći grad Republike Srpske.

 Evropska groznica trese Banjaluku! Izvor: MONDO

Dva dana prije istorijskog meča protiv švajcarske Lozane u okviru kvalifikacija za Evropsku ligu gužva za ulaznice je velika, telefoni u klupskim prostorijama Borca su se usijali, piše "Glas Srpske" u izdanju od srijede.

Radi se danonoćno, bez predaha, sve je posvećeno meču koji Banjaluka nije imala prilike da organizuje više od 20 godina. Posljednji put grad na Vrbasu je bio domaćin evropske fudbalske utakmice 7. septembra 1988. godine kada je pobijeđen Metalist iz Harkova 2:0. Gradski stadion će u četvrtak opet biti na fudbalskoj mapi Evrope.

I dok je interesovanje za duel Borca i Lozane (četvrtak, 20.45 časova) izuzetno veliko, dotle strateg crveno-plavih Zoran Marić ima zadatak da kvalitetno pripremi ekipu za izazov, ali isto tako da skloni igrače od euforije.

"Za ove utakmice se živi. Prelijep je osjećaj kada znate da će stadion biti put, da će navijači opet biti naš 12. igrač. Imamo dobru priliku da izborimo plasman u dalje takmičenje i ne smijemo da je prokockamo. Euforija je velika i ne bi bilo fino da izdamo navijače i ljubitelje fudbala u Banjaluci", izjavio je desni bek Borca Milan Stupar.

Već nekoliko dana igrači Borca imaju jedan trening dnevno, pod svjetlošću reflektora. Trener Marić je odlučio da opusti malo fudbalere, a prema onome što se vidi na treninzima lako je zaključiti da će biti "tumbanja" u ekipi u odnosu na meč u Lozani koji je Borac izgubio 0:1.

Od prvog minuta trebalo bi da zaigra najiskusniji Oliver Jandrić koji je u Švajcarskoj ušao posljednjih pet minuta, a u prvi tim će "uskočiti" i Duško Sakan na poziciju zadnjeg veznog igrača.

"Pred nama je izuzetno teška utakmica u kojoj je ulog veliki. Rezultat iz prvog meča nije nimalo naivan. Švajcarci imaju minimalnu prednost koja im daje određenu mirnoću na početku revanša. Mi smo ti koji moramo da jurimo rezultat. Vjerujem da ćemo ga stići i eliminisati Lozanu. Ponavljam, neće biti lako", rekao je Jandrić.

Takođe, iskusni Borislav Mikić, koji je na Gradski stadion stigao ljetos iz Laktaša, u prvom susretu je pogodio prečku. Malo je nedostajalo da postigne toliko željeni pogodak na gostujućem terenu.

"I sada vraćam taj napad kada sam šutirao poslije prodora Ljubiše Vukelje. Zaista mi je žao, ali ono što je prošlo ne možemo da vratimo. Sada ono što smo propustili u prvoj utakmici moramo da nadoknadimo kod kuće. Iskreno se nadam da ćemo uspjeti u svojim nastojanjima i da ćemo našim vjernim navijačima i sugrađanima omogućiti još najmanje jedan evropski spektakl", rekao je Mikić.

Novajlija na poziciji lijevog beka Vukašin Benović je prošle godine u istom takmičenju nastupao za Slaviju iz Istočnog Sarajeva.

"Imam iskustva nastupa u Evropi i volio bih da i sa Borcem, kao sa Slavijom u minuloj sezoni preskočim prvu prepreku na međunarodnoj sceni. Imamo kvalitet za to, samo moramo da budemo strpljivi i čekamo pogodne prilike. Nećemo potcijeniti Lozanu".

Prodato više od 3.000 ulaznica

Za meč Borac - Lozana već je prodato više od 3.000 ulaznica. U ponedeljak i utorak pod zapadnom tribinom Gradskog stadiona bila je velika, mnogi su željeli da se domognu parčeta dragocjenog papira i tako postanu akteri jedne od istorijskih susreta u gradu na Vrbasu.

"Prodaja ulaznica ide dobro, interesovanje je veliko. Kapacitet stadiona je 7.500 mjesta, a pravu gužvu očekujemo u srijedu i četvrtak", istakao je direktor Borca Radmilo Šipovac.

Brošura

Povodom evropske utakmice u Banjaluci poslije više od 20 godina organizator meča Fudbalski klub Borac izdao je brošuru namijenjenu susretu protiv Lozane. U njoj mogu da se vide svi podaci ova dva kluba, spisak registrovanih igrača, službena lica, sve Borčeve evropske utakmice i fotografije sa prve utakmice odigrane 15. jula u Lozani.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC