• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IO FSS: Ne tražimo nasljednika Antića...Zasad

Sudbina Radomira Antića je u rukama FIFA. Ako mu Svjetska kuća fudbala ublaži ili ukine kaznu, ostaje selektor Srbije. U suprotnom...

 IO FSS: Ne tražimo nasljednika Antića...Zasad Izvor: MONDO

Od odluke Disciplinske komisija FIFA zavisiće ostanak Radomira Antića na kormilu reprezentacije Srbije.

Niko od potpredsjednika Fudbalskog saveza Srbije, koji su, uz generalnog sekretara Zorana Lakovića, bili na konferenciji za novinare poslije sjednice Izvršnog odbora nije to decidirano potvrdio, ali je jedan od njih na pitanje da li od odluke FIFA zavisi ostanak Antića, Dragoljub Vukadinović rekao: "Može se tako reći".

FSS želi da Antić ostane selektor, učiniće sve da mu se kazna od četiri utakmice zabrane vođenja selekcije smanji ili ukine i u tom pravcu potegnute su mnoge veze, formirani su pravni timovi i sastavljena je "kvalitetna žalba".

Međutim, FIFA u praksi nikoga nije pomilovala. Vukadinović je pomenuo primjer tadašnjeg selektora Portugala Luisa Felipea Skolarija, koji je dobio istu kaznu (četiri meča) za udaranje Ivice Dragutinovića, pa mu je kasnije ublažena suspenzija. Ipak, to nije učinila FIFA već UEFA.

"Antić je negirao da je rekao sudiji teške riječi", pokušao je Vukadinović da objasni na koju će kartu igrati FSS.

U Savezu se nadaju da će konačnu odluku imati u narednih 15 dana kako bi imali 30-ak dana na raspolaganju za naredne korake.

Kvalifikacije počinju 3. septembra utakmicom protiv Farskih Ostva.

"Ne tražimo novog selektora, o tome nije bilo ni riječi, ali ako kazna ostane sješćemo i razgovaraćemo. Problem je što nam je raspored utakmica na početku kvalifikacija nezgodan. Da na startu igramo protiv Italije očekivanja ne bi bila tako velika, a s obzirom na to da prvo igramo sa Farskim Ostrvima želimo da imamo selektora na klupi", rekao je Vukadinović.

Ne postoji bojazan da će FIFA biti posebno ljuta prilikom donošenja drugostepene odluke zbog Antićevog saopštenja objavljenog na sajtu FSS, neposredno po izricanju kazne, u kome je između ostalog pisalo da je to "atak FIFA na srpski fudbal".

"Postoje afekti... Ko zna da li je to iko iz FIFA vidio", pokušao je Vukadinović da opravda potez selektora.

"Da ne mislimo da je kazna prevelika, ne bismo se ni žalili", dodao je Vukadinović.

S obzirom na to da je vrijeme godišnjih odmora i da će vrhuška FSS uzeti po koji slobodan dan IO je formirao komisiju koja će svakodnevno pratitzi razvoj događaja u slučaju Antić.

Komisiju čine: potpredsjednik FSS Ivan Ćurković, predsjednik i potpredsjednik Stručnog odbora FSS Slobodan Santrač i Dušan Savić i predsjednik trenerske organizacije Ljupko Petrović.

Antić je svoj izvještaj rada prije i za vrijeme Svjetskog prvenstva predočio Stručnom odboru FSS. Izlaganje je trajalo oko sat i po, a selektor je izvještaj podnio verbalno i uz pomoć video zapisa.

"Tražićemo od njega da nam izvještaj ispostavi u pisanoj formi", nadovezao se Vukadinović i nastavio:

"Imamo normalnu komunikaciju sa Antićem, nije bilo tenzija kako je u javnosti predstavljeno. Ipak, ukazaćemo mu na ponašanje prema medijima", zaključio je Dragoljub Vukadinović.

(Rade Jakšić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC