• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ (kval): Crno-bijeli rutinski do 3. kola

Partizan pobijedio i u Jerevanu, golom Klea. Debi Kizita, povreda Krstajića.

 LŠ (kval): Crno-bijeli rutinski do 3. kola Izvor: MONDO

Fudbaleri Partizana rutinski su se plasirali u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, pobijedivši jermenski Pjunik i u revanšu.

Poslije beogradskih 3:1, crno-bijeli su dobili i u Jerevanu - 1:0, sjajnim golom Klea u trećem minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena.

Partizan nije igrao ofanzivno, kako je to najavljivao trener Aleksandar Stanojević, ali je vrlo sigurnom igrom, ostvario ono po šta je i išao u Jerevan.

Trenutak odluke dogodio se u finišu prvog dijela. Zapravo bio je to posljednji od tri minuta nadoknade koliko je sudija iz Poljske Marsin Borsi produžio prvo poluvrijeme. Kleo je dobio loptu od Radosava Petrovića na ivici šesnaesterca, opalio je po njoj, a ona je završila pod prečkom Artura Leška.

Utakmica je bila laganog ritma, bez mnogo prilika i uzbuđenja, na ivici dosade. Za to su "krivi" igrači Partizana, koji su kvalitetom ispred rivala i znalački su držali loptu, umrtvili igru na sredini terena i potpuno demoralisali igrače Pjunika.

Partizan je odmah na startu meča zaprijetio preko Nemanje Tomića, a najbolju šansu domaći su imali u 18. minutu kada je Markos Piceli šutirao neometan sa oko 18 metara, ali je Radiša Ilić lako zaustavio loptu.

Za Partizan je debitovao Džozef Kizito, novajlija iz Vojvodine, koji, očigledno još nije u punoj formi. Nevolje za Partizan dogodile su se sredinom prvog dijela kada je kapiten Mladen Krstajić prilikom jedne intervencije istegao mišić i potom je zamijenjen u 35. minutu.

Drugo poluvrijeme možda još nezanimljvije. Partizan je u 74. i 75. minutu imao dvije dobre prilike da poveća vođstvo. Najprije je Radosav Petrović raspalio iz slobodnog udarca, provjerivši budnost golmana Pjunika, a potom je iz kornera Kleo probao glavom, ali je jedan defanzivac jermenske ekipe izbio sa gol-linije.

Do kraja meča, vrijedna pomena je i treća izmjena u Partizanu. Umjesto Radosava Petrovića u igru je ušao Branislav Jovanović. Da li je ovo bio posljednji meč srpskog reprezentativca u crno-bijelom dresu?

PARTIZAN: Radiša Ilić, Ivan Stevanović, Marko Jovanović, Džozef Kizito, Mladen Krstajić (od 35. minuta Vojislav Stanković), Nemanja Tomić, Radosav Petrović (od 83. minuta Bane Jovanović, Moreira, Saša Ilić, Kleo i Marko Šćepović (od 66. minuta Aleksandar Davidov).

PJUNIK: Leško, Harojan, Hovsepijan, Mkračijan, Piceli, Gazarajan, Manojan, Juspašijan, Artak Jedigarijan, Adedeji, Goharijan.

(MONDO - foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC