• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: Putuj Evropo, ne čekaj na Borac!

Borac je previše "zelen" za Evropu. Lozana je rutinskom igrom smirila strasti Banjalučana i remijem (1:1) stigla do trećeg pretkola Lige Evrope.

 LE: Putuj Evropo, ne čekaj na Borac! Izvor: MONDO

Prepuni Gradski stadion, koji je u rekordnom roku renoviran za prvu evropsku utakmicu poslije 22 godine, mogao je samo da vidi nemoć izabranika Zorana Marića, koji su istina željeli prolaz, dali sve od sebe, ali više od remija jednostavno nisu mogli.

Švajcarci su slavili u prvom meču 1:0 i poslije ovog egala, zasluženo idu u dalje takmičenje gdje ih očekuje danski Randers.

Ru je doveo goste u vođstvo u 65. minutu, da bi Ljubiša Vukelja pogodio pet minuta kasnije za konačnih 1:1.

Kompletna odbrana crveno-plavih nije dobro reagovala kod primanja lopte Rua u kaznenom prostoru, pa je centarfor Švajcaraca imao vremena da sa 12-13 metara uputi udarac, koji je odsjeo u mreži Avdukića - 1:0.

Četiri minuta kasnije stiglo je izjednačenje! Vukelja je odigrao dupli pas sa Muminovićem i pogodio gol gostiju za 1:1. Doduše pogotku je kumovala loša intervencija golmana Favra!

Ostalo je tada dvadesetak minuta da Borac pojača pritisak i eventualno postigne još dva gola, ali snage za to jednostavno nije bilo.

Koliko su Banjalučani bili nemoćni pokazuje i podatak da je prvi udarac iz ugla izboren u 88. minutu kada je Srećo dobro šutirao iskosa sa lijeve strane, a Favr je odbio u korner.

Mogli su igrači Martina Ruede da dođu i do trijumfa, ali je u 90. minutu Borac spasila stativa poslije "bombe" Stegla.

U prvom poluvremenu su gosti takođe bili bolji, izuzev početnih 15 minuta, kada je propuštena odlična prilika za vođstvo Borca.

Poslije brzog kontranapada Vukelje, koji je loptu proslijedio Muminoviću, uklizao je defanzivac gostiju i spriječio banjalučkog igrača da se nađe "oči u oči" sa švajcarskim golmanom.

Najviše problema Banjalučanima pravio je strijelac gola za Lozanu - Ru, koji je u nekoliko navrata propustio dobre prilike. Čak je u 36. minutu uputio centaršut koji je odsjeo na gornjoj strani prečke, da bi u četvrtak uveče raspoloženi centarfor gostiju natjerao Avdukića da na jedvite jade spasi svoju mrežu i poslije šuta sa distance skrene loptu u korner.

U prvom napadu drugog poluvremena gosti su takođe propustili stopostotnu šansu, ali je Ru ovog puta asistirao Silviju. Opet je Avdukić skratio ugao i odlično odbranio!

MARIĆ: BOLJI IDE DALJE

Bilo kako bilo, Banjaluka je položila evropski ispit navijanjem bez ijednog incidenta, ali trener Borca Zoran Marić morao je da konstatuje da bolji tim ide dalje.

"Nisam zadovljan jer nismo uspjeli da obradujemo sjajne navijače, ali ekipa Lozane je bolja od nas i zasluženo ide dalje", bio je prvi Marićev komentar nakon utakmice.

Prema njegovim riječima, u pojedinim trenucima njegov tim je mogao da postigne još koji gol, ali...

"Nemam šta da zamjerim svojim momcima, zadovoljan sam nivom pružene igre posebno jer smo ekipa u stvaranju. Uz adekvatna dva-tri pojačanja, moći ćemo ozbiljno da pariramo u Premijer ligi BiH najboljim ekipama. Čak i da se borimo za sam vrh tabele, dodao je popularni Džimi.

Za kraj se zahvalio sjajoj publici, koja nije prestajala da bordi Borac, čak i kad je bilo jasno da je završena "evropska priča".

"Lešinari su kao i uvijek bili na visini zadatka, hvala im na sjajnom navijanju i podršci", zaključio je šef stručnog štaba banjalučkog kluba.

BORAC: Avdukić, Benović, Vukelja, Raspudić, Muminović, Sakan (od 74. Srećo), Mikić, Jandrić (k) (od 52. Nikolić), Žarić, Trivunović, Stančeski. Trener: Zoran Marić.

LOZANA: Favr, Kac (od 74. Buntšu), Silvio, Ru, Stebl, Borhes (od 46. Stadelman), Meoli, Selestini (k), Karupt (od 64. Avanzini), Maraci, Sonerat. Trener: Martin Rueda.

Zrinjski je razbio Tre Pene (9:2) u San Marinu i prošao dalje, dok je Široki Brijeg eliminisan od bečke Austrije (0:1).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC